50 plus toernooi TC Teuge

Teuge- Het is schitterend weer! De zon schijnt en bij tennisclub Teuge staat het open 50 plus toernooi op het punt om te beginnen. De meeste deelnemers zijn zo sportief dat zij op de fiets zijn gekomen. Het is voor het eerst dat er bij tennisclub Teuge een open toernooi wordt gehouden. Ook niet-leden mogen mee doen en daarvan maken een vijftal dankbaar gebruik. In totaal zijn er bijna 25 deelnemers. De oudste deelnemer is boven de 80 en het verschil met de jongste deelnemer is maar liefst 22 jaar.

Maar op de baan wordt zo’n strijd geleverd dat het lijkt of de tweede jeugd is doorgebroken. Aan het einde van een geslaagde tennisdag blijkt dat de winnaars bij de mannen beide boven de 70 zijn. Dus conclusie: de oudere jongeren in Teuge doen het nog best. Iedereen speelt vier partijen van een half uur en wie aan het einde van de dag de meeste games bij elkaar heeft geslagen mag zich 50 plus kampioen noemen. Bij de dames neemt Agnes Dijkstra een eervolle tweede plaats in en Henriette Nijhof wint met glans de eerste prijs. Ook bij de heren is de strijd fanatiek en intens. Martin van het Erve eindigt als goede tweede na de onovertroffen Martin Hafkamp, die met de meeste gewonnen games de eerste prijs met trots in ontvangst mag nemen. De dag wordt afgesloten met een overheerlijke warme maaltijd. In het zonnetje gezeten op het Teugse terras worden de wedstrijden nog eens dunnetjes doorgenomen. Nou ja, dunnetjes! Naarmate er meer biertjes in de mens (m/v) verdwijnen, worden de nabesprekingen steeds sterker, de lobjes steeds mooier, de opslagen zijn beauty’s en aces worden aan de lopende band geslagen. Kortom: het was een gezellige dag. Kijk ook op: www.tennisclubteuge.nl.

woensdag 29 juli 2015, foto door De winnaars v.l.n.r.: Agnes Dijkstra, Martin Hafkamp, Henriette Nijhof en Martin van het Erve

Deel dit bericht