Activia boekt late overwinning bij Klarenbeek

Twello- De eerste wedstrijd van dit seizoen was een thuiswedstrijd tegen Klarenbeek en toen, in september, werd diep in blessuretijd een tegentreffer geïncasseerd die tot een 2 – 2 eindstand leidde. Vandaag in Klarenbeek was het opnieuw een moeilijke wedstrijd tegen een tegenstander die al in de eerste helft nadrukkelijk aan het vertragen was. De wedstrijd kwam moeizaam op gang en de eerste helft was er nauwelijks opwinding voor één van beide doelen. Activia, dat achterin de geblesseerde Machiel Oosterwegel miste (voor hem speelde Omer Yurtseven) had in fases wel een overwicht maar creëerde dus niet veel. Leroy Fernandes stuitte op de doelman, Bart Wippert schoot een voorzet tegen de lat en een inzet van Dennis Wennink werd ternauwernood tot corner verwerkt. Aan de andere kant had ook Klarenbeek enkele kansen tegen een soms slordig opererend Activia.

In de tweede helft trachtte Activia het tempo op te schroeven maar slaagde daar zelden in. Trainer Rorije probeerde de aanval te versterken door het inbrengen van Wouter Hameka en Michiel Mikkers maar die laatste moest zich helaas na 5 minuten ook al weer laten wisselen. Een hamstringblessure gooide roet in de plannen van Rorije. Toch viel uiteindelijk de 0 – 1. Een actie vanaf rechts van Wouter Hameka werd besloten met een pass (of een minder gelukt schot?) die voor de voeten van Bart Wippert terecht kwam. Hij omspeelde handig de laatste verdediger en rondde beheerst af over de duikende doelman heen. Plotseling gooide Klarenbeek nu de schroom van zich af en prompt werden ze ook gevaarlijk. Een aantal ballen viel in de zestien voor Jory Visch en verschillende keren leek het wachten op het laatste zetje. Dat werd echter niet gegeven en de Activia defensie onder leiding van de weer eens uitblinkende Dennis Wennink hield stand. Op de counter raakte de goed ingevallen Wouter Klein Velderman nog de paal maar gescoord werd er niet meer. Opnieuw drie belangrijke punten dus en als bonus ook nog plaatsing voor de finaledag van de Schimmel en Plante Voorst Cup want deze wedstrijd diende ook nog als kwalificatiewedstrijd voor dat toernooi. Volgende week gaan we op bezoek in Vaassen bij KCVO waarna op de laatste speeldag de waarschijnlijk kampioen FC Jeugd nog op bezoek komt. Plaatsing voor de nacompetitie kan de ploeg nauwelijks meer ontgaan.