Activia laat in ondertal kostbare punten liggen

Twello- De thuiswedstrijd tegen het laag geklasseerde Alexandria was op voorhand niet een wedstrijd waarbij puntverlies voor het op de nacompetitie jagende Activia verwacht werd. Toch draaide het daarop uit want toen de stofwolken waren opgetrokken stond er 2 – 2 op het bord. Daar zag het in het eerste uur helemaal niet naar uit.

Zonder groots te spelen stond het toen 2 – 0 voor de thuisploeg. De al na vijf minuten voor de niet fitte Leroy Fernandes ingevallen DC Mekking reageerde attent bij de eerste paal om al snel de 1 – 0 binnen te tikken en nadat doelman Jory Visch de eerste kans van Alexandria onschadelijk had gemaakt werd een verre uittrap van hem; gedragen door de wind, tot assist gepromoveerd door Wouter Hameka die hard binnen schoot. Hierna was er een tijd lang niets aan de hand voor de ploeg van Rorije maar een tweede gele kaart voor Chiel voor de Poorte deed de wedstrijd kantelen. Met 10 man kwam Activia onder druk te staan en toen Alexandria een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer binnen schoot diende een spannende slotfase zich aan. Daarin nam de druk steeds meer toe en ging er bij het slordige Activia erg veel fout. Dat Alexandria 5 minuten voor tijd gelijk maakte was dan ook niet verrassend en zelfs niet onverdiend. Hierna gingen beide ploegen nog op zoek naar de winnende treffer maar die kwam er niet meer. Een gelijkspel dus; onverwacht na de comfortabele voorsprong maar de rode kaart bracht de ploeg danig in de problemen. Zeker ook omdat er geen verdedigend ingestelde spelers op de bank zaten. Rorije had hierbij duidelijk rekening gehouden met de belangen van het tweede elftal dat ’s morgens haar derde overwinning op rij boekte maar achteraf kan je zeggen dat dit hem zuur opbrak. Er zijn nu nog vier wedstrijden te spelen voor Activia 1 dat zich op de gedeeld derde plek terug vindt; in puntenaantal gelijk met Groen Wit ’62 en TKA maar met het beste doelsaldo van die drie.