Activia sluit reguliere competitie ontspannen af tegen de kampioen

Twello- De laatste wedstrijd van de competitie speelde Activia thuis tegen FC Jeugd. Deze ploeg is ondertussen al kampioen en Activia is al zeker van de nacompetitie. Dus dit was een wedstrijd zonder belang en dat was ook te merken. Aan Activia kant zag je dit vooral in de opstelling want elk risico op schorsingen werd vermeden en ook kleine pijntjes kregen rust. Zo zagen we Jory Visch, Dennis Wennink, Chiel voor de Poorte, Niels Achtereekte, Bart Wippert, Michiel Mikkers en Leroy Fernandes langs de lijn staan en dat is natuurlijk een mooi “setje” spelers.

Desondanks stond er een prima Activia elftal in het veld; een teken van de ruime selectiemogelijkheden van de trainer. In het doel stond vandaag A junior Damian Selhorst die het uitstekend deed. Hij straalde rust en vertrouwen uit en toonde bovendien een prima trap vanaf de grond. Ook FC Jeugd was vandaag niet optimaal geconcentreerd maar de klasse van sommige spelers was onmiskenbaar en zij gaven de wedstrijd zeker niet cadeau. De kampioen kwam al heel vroeg op voorsprong nadat een doorgeschoten bal bij de tweede paal werd binnen geschoten en Activia was even zoekende. Onder aanvoering van de onvermoeibare gelegenheidsaanvoerder Frank Oosterwegel knokte de ploeg zich echter in de wedstrijd en via de vandaag als laatste man opererende Guus Leerkes werd de stand weer gelijk getrokken. Hij trok op door het centrum met de bal aan de voet en stond opeens oog in oog met de doelman die hij kansloos liet. In de tweede helft, met de herstelde Coen Kolkman voor de net iets eerder herstelde Michael Hubner, werd het een open strijd met kansen over en weer. Gescoord werd er echter niet meer en zo werd een sportieve wedstrijd die nergens om ging afgesloten op 1 – 1. Na afloop werd een klein feestje gevierd in de kantine, zeker toen de GA Eagles vlak voor tijd de finaleplek afdwong in Venlo. De komende weken spelen de mannen van de Schoapenweide tegen Holten in de nacompetitie voor een plek in de derde klasse; bij een vervolg wacht een tweestrijd met Heerde. Mooie tijden weer.