Belangrijke drie punten voor s v Twello tegen sportclub Deventer

Twello- Zelf de volle buit pakken tegen sportclub Deventer en bij afloop horen dat Victoria Boys deze middag twee punten heeft laten liggen tegen s v Orderbos. Zo is koploper Victoria Boys weer dichter in het zicht gekomen.

De ploeg uit Deventer had deze middag in de eerste helft de stevige wind mee en dat scheelt op de open vlakte van s v Twello nogal wat. Toch wisten de gasten hier weinig gebruik van te maken. Al in de 3de minuut wachtte Bert Westendorp iets te lang om snel de score te openen. Door de wind was het lastig voetballen en menige pass kwam dan ook niet aan. In de 12de minuut besloot Justin Sloote maar eens van ver af op het doel te schieten. Door de wind kreeg de bal een flinke vaart mee, maar keeper Ronald Teering stond prima opgesteld. Het wachten was op het eerste doelpunt van de thuisploeg daar zij meer en meer de bovenliggende partij werd. In de 21ste minuut gaf Max Smaal een steekbal op Bert Westendorp en de 1-0 kwam op het scorebord. Nadat Rick Uninge even later maar net over had geschoten moest Ronald Teering een schot van Keimpe van der Meulen onschadelijk maken. Steeds lastiger kregen de spelers van sportclub Deventer het en besloten er stevig in te gaan. Daar de scheidsrechter er in eerste instantie niet tegen optrad werd de grens steeds meer verlegd. Gelukkig zonder ernstige gevolgen al moest de masseur van de thuisclub wel vaak het speelveld betreden. Tot aan de rust gebeurde er weinig meer en werd de warme kantine opgezocht met een terechte 1-0 voorsprong.

Wie dacht iets langer in de kantine te kunnen blijven kwam bedrogen uit. In de 46ste minuut maakte Yannick Gorter er wel heel gauw 2-0 van. Niet veel later had hij weer een prachtige kans om te scoren maar schoot in het zijnet. Tim Evers werkte voorin hard en wist zo in tweede instantie de bal te veroveren. Gaf op maat voor en spits Bert Westendorp knikte 3-0 binnen. Tim Evers kreeg zijn beloning hiervoor door zelf heel mooi 4-0 te scoren. De net ingevallen Jeffrey Karrenbeld had zo maar de 5-0 op de voet liggen, maar schoot recht in de handen van de keeper van sportclub Deventer. Bij de thuisploeg verdween de scherpte meer en meer en de gasten kregen daardoor nog enkele mogelijkheden. Daan Vegelin en Keimpe van der Meulen maakten er geen gebruik van. Toen de 90ste minuut op het scorebord verscheen floot scheidsrechter V. Ihtiyar onmiddellijk af.
Komende week twee wedstrijden voor s v Twello. Donderdag a.s. om 20.00 uur de tweede helft uitspelen tegen Go Ahead uit Deventer en zondag tegen V en L in De Vecht.