Benauwde zege Twellose Schaakclub

Twello- Onderschatte het eerste team van de Twellose Schaakclub zijn tegenstander Ons Genoegen uit Almen of ligt het niveau van de Almenaren hoger dan hun rating doet vermoeden? Het op papier veel sterkere Twello had de grootst mogelijke moeite om de punten in eigen huis te houden. De Twellonaren kwamen sterk uit de opening, maar daarna zakte bij menigeen de boel in.

Eeuwig schaak

Aan het eerste bord speelde Jos Barendregt een korte felle partij met wederzijds matdreigingen. De partij eindigde in remise toen Barendregt eeuwig schaak moest maken om mat te pareren. De enige die zijn tegenstander van begin tot eind onderdruk hield was aan het zesde bord Kees Kuijk. Hij verschafte zich een grote ontwikkelingsvoorsprong en toen zijn tegenspeler eindelijk initiatief toonde, strafte Kuijk dit af met mat (1½-½).

Voordeel verdampt

Jan de Boer zag aan bord vijf na een goede opening zijn voordeel verdampen na een beroerd gespeeld middenspel. Met een toren achterstand speelde De Boer een kansloos eindspel. Naast De Boer speelde Henk Casteel na een sterke opening eveneens een slecht middenspel. Maar met een valletje waarbij hij de dame veroverde, haalde hij toch het punt binnen (2½-1½).

Winnende combinatie

Aan bord twee en drie zag het er niet goed uit. Gerard Bons stond op verlies en de stelling van Wobbe de Vries neigde naar remise. Bons verspeelde na een vlammende opening ook al zijn opgebouwde voordeel en betitelde zichzelf na afloop als “kampioen verprutsen” (2½-2½). Alle hoop bij de TSC was nu gevestigd op De Vries. Met weinig tijd op de klok vond hij tot opluchting van zijn medespelers een combinatie waarmee hij een stuk won en de winst binnenhaalde (3½-2½).

Tweede wint ook

Het tweede team van de Twellose SC heeft in Deventer een overwinning behaald op Pallas 4. Twello won met 3½-2½. De uitslagen luidden: Eddy Sander – Piet Ypma 0-1, Coen Hilbrink – Tjeerd de Jong 1-0, Rien van Hattum – Hans Roeloffs 1-0, René Rouwhorst – Alex Ritsema ½-½, Frits Frijlink – Hans Jonkman 1-0, Roeland Krul – Herman Vrielink 0-1.

Peter Verburgtoernooi

Zondag 22 november wordt het Peter Verburg Rapidtoernooi gespeeld bij Brasserie kriebelZ in Terwolde. Deelnemen aan dit toernooi is nog mogelijk. Meer info en het aanmeldingsformulier vindt u op www.twelloseschaakclub.nl.

woensdag 18 november 2015

Deel dit bericht