Buurtvolleybal SC Klarenbeek

Klarenbeek- Maandag 16 mei werd door de afdeling Handbal van SC Klarenbeek weer het jaarlijkse buurtvolleybaltoernooi georganiseerd. Dit jaar namen twintig teams deel aan het toernooi. De weersvoorspellingen waren de hele week niet al te best, maar het was prachtig volleybalweer en de zon heeft zich regelmatig laten zien. De finalewedstrijden zijn echter gespeeld in het MFC, omdat juist op dat moment flinke buien overkwamen. Uniek natuurlijk dat deze mogelijkheid er was.

De jeugd was dit jaar vertegenwoordigd met drie teams. Leuk om te zien hoe fanatiek deze teams zijn. Ze speelden echt met het grootste fanatisme en plezier. Ook de coaches probeerden het beste uit de spelers te halen. Dit belooft wat voor de toekomst van dit toernooi. De laatste wedstrijd van het jeugdtoernooitje was ook gelijk de finale! Zowel De Jeugd van Tegenwoordig Rood als Hard Goan lieten zien dat ze menig potje winnen kon. Het ging er dus om! Uiteindelijk wist Hard Goan gedurende de dag de meeste punten bij elkaar te halen en ging er met de toernooiwinst vandoor. Gehoopt wordt dat er volgend jaar weer meer jeugdteams mee zullen doen om het extra spannend te maken.

Bij de volwassenen werd in de ochtend gespeeld om kwalificatie voor de wedstrijdklasse (of juist zorgen dat je daar niet in kwam…) Na de selectierondes werden er twee klassen gemaakt; de wedstrijdklasse en de recreantenklasse. Hierdoor is de tegenstand van meer gelijk niveau. En dat kon ook gezien worden op de velden. Vele teams deden niet voor elkaar onder en er werden spannende sets, prachtige rally’s gespeeld. Uiteindelijk ging in de recreantenklasse het team van de Hoofdweg er met de eerste prijs vandoor. In de finale versloegen zij Koperdijk in twee sets. De winnaar van vorig jaar zal nu als eerste recreantenteam de wisselbeker mee naar huis nemen.
In de wedstrijdklasse ging de finale tussen Woudweg 1 en Hooiland. Beiden zeker geen onbekenden in eerdere finales. Het werd een spannende drie-setter, waarbij de winst naar Hooiland ging!
De afdeling Handbal wil hierbij iedereen (van lijnentrekkers tot patatbakkers en alles wat daartussen zit) en uiteraard niet te vergeten de teams, heel erg bedanken voor het mogelijk maken van dit mooie toernooi! (buurtvollebal@scklarenbeek.nl).

woensdag 18 mei 2016

Deel dit bericht