Cupa/Wilp combinatie moet de winst aan Wissel laten

Bussloo/Wilp- Van de combinatie Cupa/Wilp werd meer verwacht dat men tot dusver heeft laten zien. Als excuus kan gezegd worden dat er vanwege een groot aantal blessures veel spelers niet beschikbaar zijn. Tegen het nog zonder punten verlies zijnde Wissel moest het deze zondag gebeuren.

Al in de eerste minuut keek de combinatie tegen een 0-1 achterstand aan. Het was Nieck van Doorn die geheel vrijstaand met een fraai schot vanaf de linkervleugel keeper Joris Bruntink in de verste hoek verraste. De Cupa/Wilp combinatie was zichtbaar geschokt door deze vroege achterstand en bleef rommelig opereren.

Na ongeveer een half uur spelen kwam er wat meer lijn in het spel van Cupa/Wilp. Met name over de rechtervleugel kwamen zij een aantal keren goed door maar waren de voorzetten onnauwkeurig om er voordeel uit te halen. Een van de weinige voorzetten van links werd door laatste man en aanvoerder Erwin Kempink in kansrijke positie tot opluchting van Wissel in het zijnet gekopt. Tussendoor ontsnapte de combinatie aan een grotere achterstand na slippertjes in de Cupa/Wilp verdediging. Op slag van rust moest verdediger Niels v.d. Linde kiezen tegenover twee Wissel aanvallers. Met een stap naar voren kwam zijn directe tegenstander en gevaarlijkste Wissel aanvaller Daan Smid geheel vrij te staan. Hij bracht met een strak schot over de grond naar de verste hoek de stand nog voor rust op 0-2.

Na de rust was Thomas Kroes vervangen door jeugdspeler Koen ter Riele.

Weer ontsnapte Cupa/Wilp aan een grotere achterstand toen een vrije trap van Wissel via de paal naast ging. Een voorzet van Jan de Croon werd een makkelijke prooi voor de Wissel keeper wat tevens de laatste actie was voor Jan en hij werd vervangen door Job Bruntink ook jeugdspeler. Een doorbraak van Tim Alferink werd door Michael Kloezeman van Wissel zodanig verhinderd dat dit hem de enige gele kaart van de wedstrijd opleverde. De enigszins aangeslagen Frank v.d.Linde werd vervangen door Dennis Visser. Het moet gezegd in grote delen van de tweede helft liet de combinatie bij vlagen aanvaardbaar voetbal zien. Koen ter Riele zette op links goed door maar zijn inzet belandde op de paal en in de er op volgende scrimmage kwamen de spitsen net een teenlengte tekort om het beslissende tikje te geven. Met deze 0-2 nederlaag blijft de Cupa/Wilp combinatie nog zonder punten. Volgende week uit tegen Emst mag men opnieuw proberen van de hatelijke nul af te komen.