Cupa Wilp en Terwolde delen de punten

Wilp- Cupa Wilp en Terwolde hebben in de laatste thuiswedstrijd in Wilp onder de naam van SV Wilp onder winterse omstandigheden de punten broederlijk verdeeld, 1-1. Al in de eerste minuut kwam Cupa Wilp op een 1-0 voorsprong. Een verdediger van Terwolde had blijkbaar niet inde gaten dat z’n teamgenoten deze wedstrijd en rode tenues speelde en al direct de bal bij Mark Wolter in de voet schoof, deze wist de totaal vrijstaande Tom Stormink te bereiken en deze wist wel raad met dit buitenkansje, 1-0. Daarna bleef de thuisploeg aanvankelijk de wedstrijd domineren had ook zeker de mogelijkheden om de voorsprong te vergroten, maar de geboden mogelijkheden werden slecht uitgespeeld.

Na circa een half uur kwamen de bezoekers wat meer in hun spel en werd het een gelijk opgaande wedstrijd zonder al te veel hoogte punten voor beide doelen. Toch was het op slag van rust Terwolde dat op gelijke hoogte kwam toen Koen Appelo met een schitterende lob Marco Pol wist te verschalken. In de tweede helft probeerden beide ploegen er wel het beste van te maken, Terwolde had meer dreiging zonder echt gevaarlijk te worden terwijl het bij de thuisclub allemaal net niet was. Het meest opwindende moment kwam toch van de thuisploeg toen circa vijf minuten voor het einde aangelegd mocht worden voor een vrije trap nadat er handsbal was geconstateerd bij een spelhervatting door de doelman van Terwolde, Dick Nieuwenhuis, het was echter dezelfde Dick Nieuwenhuis die zo’n fout goed maakte door de goed genomen vrije trap van Jasper Aalpoel bijzonder knap onschadelijk te maken. Smetje op de wedstrijd was toch wel de tweede gele kaart die Terwolde aanvaller Niels Bredenoord in de 88 ste minuut opliep door niet slim door te gaan op de doelman van de thuisclub en zodoende met rood mocht vertrekken. Gevolgen voor de stand had het echter niet meer, want toen scheidsrechter Lueks voor het einde floot stond er een terechte uitslag op het bord.

Volgende week wacht Cupa Wilp de uitwedstrijd tegen de combinatie van Epse Gorssel waarin de uitdaging ligt om de ruime nederlaag in de openingswedstrijd van het seizoen goed te maken, aanvang 14.00 uur op het sportcomplex van Gorssel.