Cupa Wilp ruim langs hekkensluiter Emst

Wilp- Vooraf gaand aan deze wedstrijd bleek de gifbeker m.b.t. blessures nog niet leeg te zijn voor de combinatie, afgelopen donderdag tijdens de training raakte doelman Joris Bruntink dusdanig geblesseerd, dat hij waarschijnlijk dit seizoen niet meer in actie zal komen. Gelukkig was ,,good old,, Marco Pol bereid om plaats te nemen tussen de palen.

Bijzonder op de proef gesteld werd hij deze middag echter niet. Cupa Wilp maakte het zichzelf m.n. in de eerste helft moeilijk, begon nog wel redelijk aan de wedstrijd maar na een kwartier viel het wel erg terug qua veldspel, een aangezien Emst er ook niet veel van bakte viel er dan ook zeer weinig te genieten langs de lijn, of het moest doelpunt van Emst zijn na een halfuur dat eigenlijk als een duveltje doosje uit de eerste de beste aanval van Emst viel. Doordat zowel Cupa Wilp als Emst hierna voor de rust niet één kans meer wisten te creëren ging Emst met een 1-0 voorsprong de kleedkamer in. Het begin van de tweede helft liet aanvankelijk niet wat anders zien als de eerste helft. Na ongeveer een kwartier in de tweede helft greep Hans van Schaik in, bracht twee verse wissels en dat betaalde zich duidelijk. Nog geen vijf minuten binnen de lijnen was het plotsklap Aaron de Haan die de gelijkmaker aan tekende na vermeen buitenspel volgens alles wat Emst was. Toen acht minuten later de bal op de stip ging nadat de eveneens ingevallen Tom Leerkers met een duw in de rug tegen de grond werd gewerkt en Job Bruntink de strafschop verzilverde ging Emst meer tegen de scheidsrechter te keer als dat ze probeerde te voetballen. Al snel na de 2-1 was het weer Aron de Haan die bij de tweede paal een pass op maat van Tom Leerkers binnen werkte. Tien minuten voor het einde kreeg Cupa Wilp weer een strafschop na een onbezonnen actie van de doelman van Emst op Sander Dokter, wat hem ook op rood kwam te staan en wederom Job Bruntink de 4-1 aantekende. Het slot akkoord was dit keer voor clubtopscoorder Mark Wolters die de veel sneller was als z’n tegenstander goed beheerst afronde, 5-1. Al met al een ruime overwinning waar het lange tijd in de wedstrijd absoluut niet naar uitzag. Volgende week wacht de allerlaatste thuiswedstrijd op de ,,Olde Leeuwenbarg,, onder de vlag van SV Wilp tegen Terwolde, aanvang ook nu weer 14.00 uur.