Cupa Wilp sluit af met gelijkspel

Wilp- Cupa Wilp speelde vanmiddag de laatste wedstrijd in het bestaan onder deze naam tegen SV Orderbos. Orderbos had zich reeds verzekerd aan deelname aan de nacompetitie door beslag te leggen op de vierde plek, de plek die deze rechten met zich meebracht en kon dus vrijuit spelen deze middag. Voor Cupa Wilp stond er nier meer op het spel als de sportieve eer en om met een goed gevoel dit seizoen af te sluiten, wat uiteindelijk dus lukte d.m.v. een gelijkspel tegen de nummer vier en mocht daar achteraf zeker niet ontevreden mee zijn. Orderbos was begin af aan voetballend de betere ploeg deze middag, voetballend moest de thuisclub het hebben van hard werken, waarbij bij vlagen zeker niet onverdienstelijk werd gespeeld.

Zoals gezegd was Orderbos de beter voetballende ploeg, de eerste kansen waren toch zeker voor de thuisclub. Al in de derde minuut was het Aron de Haan die goed door kwam maar stuitte op de doelman, even later was het Mark Wolters die een teenlengte te kort kwam na een afgemeten voorzet van Koen ter Riele. In de 20e minuut was het toch raak voor de thuisclub, het was Mark Wolters die een onderschepping door Aron de Haan na een foutieve breedtepass voor de voeten kreeg en onberispelijk z’n 28 treffer binnen joeg. 1-0. Na deze treffer had de thuisploeg even het betere van het spel en had zomaar de twee nul kunnen vallen als Aron de Haan niet rakelings naast had geschoten. Na dit moment voerde Orderbos de druk nog meer op en dat leverde in de 43e minuut dan ook de verdiende gelijkmaker op toen Jasper Aalpoel geen antwoord had op een goede individuele actie van z’n tegenstander en deze de 1-1 liet aantekenen. Ruststand derhalve 1-1. In de tweede helft was het beeld nog meer in het voordeel van de bezoekers, voetballend kwam de thuisploeg er eigenlijk niet meer aan te pas en mocht het van geluk spreken dat Orderbos de kansen die het kreeg niet wist te verzilveren, wat zeer zeker ook de verdienste was van ‘goold old’ doelman Marco Pol die thuisploeg er zeker enkele keren door heen sleepte. Z’n vijf minuten voor het einde kreeg de afscheid nemende aanvoerder Erwin Kempink een publiekswissel voor 18 seizoenen trouwe diens in het eerste elftal van eerst SV Wilp en het laatste jaar dus Cupa Wilp. In de allerlaatste minuut leek de zege toch nog naar de bezoekers te gaan, maar gelukkig voor de thuisploeg werd deze treffer afgekeurd omdat de bal van achter de doellijn zou zijn voorgezet waaruit gescoord werd. Al met al mag geconcludeerd worden Cupa Wilp een mooi geslaagd einde van de competitie heeft beleeft na een moeizaam begin en dat mede door de inbreng van een aantal getalenteerde jeugdspelers, de laatste 7 wedstrijden ongeslagen bleven en er voldoende aanknopingen zijn voor een frisse start voor de nieuwe fusieclub sv CCW’16 komend seizoen wat niet in de laatste plaats te danken is aan interim trainer Hans van Schaick, die in de winterstop het stokje over genomen heeft van de toen vertrekkende trainer Bram Wansink, nogmaals Hans, bedankt.