De halve en hele marathon terug in Apeldoorn

Regio- Op zaterdag 2 juli as. vindt er een uniek en nieuw hardloopevenement plaats in Apeldoorn! De Midzomermarathon! Nadat de Midwintermarathon twee jaar geleden de klassieke marathonafstand heeft geschrapt van het programma hebben een aantal enthousiaste aanhangers van de Apeldoornse Midwintermarathon het plan opgevat om de marathon opnieuw naar Apeldoorn te halen.

Het mooiste parkoers voor een marathon (dwars over de Veluwe richting Hoog Soeren en Asselt) is hiermee weer terug! Om het net zo uitdagend te maken als de Midwintermarathon, waar ook de weersomstandigheden vaak een rol spelen, heeft de organisatie gekozen voor de datum in hartje zomer. De start is wel om 17.00 uur, zodat de temperaturen wel beter zijn en de veiligheid gewaarborgd. Uiteraard wordt er alles aan gedaan om het de lopers zo aangenaam mogelijk te maken

Meefietsen
Uniek bij deze marathon is dat deelnemers een eigen persoonlijke begeleider mee mogen nemen op de fiets. Voorwaarde is wel dat de fietser achter de loper blijft. Wel kan de fietser zorgdragen voor water, gelletjes en andere verzorging onderweg.

Halve marathon en 7,5 km run
Naast de hele marathon wordt er ook weer een halve marathon georganiseerd! Nadat 10 jaar geleden voor het laatst de halve van Apeldoorn gehouden werd, is deze dus ook weer terug op de agenda van hardlopend Apeldoorn! Daarnaast kan men ook kiezen voor de 7,5 km run.

woensdag 22 juni 2016

Deel dit bericht