Galavoorstelling Voorwaartsop slotdag competitie tegen PH 4-1

Twello- Bij de aftrap een minuut stilte ter nagedachtenis aan het overlijden van Theo Roerdink. Hij overleed deze week op 72-jarige leeftijd na meer dan 60 jaar lidmaatschap. Voorwaarts heeft op een fantastische manier afscheid genomen van het seizoen 2015-2016. Dat deed het vooraf aan de wedstrijd door een mooi gebaar naar het publiek. Er werden 11 bossen bloemen uitgedeeld aan de trouwe aanhang.

Dit gebaar was deze middag echter niet genoeg, want met vaak oogstrelend combinatievoetbal, prachtige individuele acties en heerlijke treffers werd PH uit Almelo van de mat gespeeld. De eretreffer in de 90ste minuut van PH door Dewi Perik was verdiend. Voorwaarts had echter ook het dubbele aan treffers kunnen realiseren. Het eerste kwartier zet Voorwaarts druk op het doel van PH met goed verzorgd voetbal. Meerdere kansen worden gecreëerd, maar helaas kon het laatste zetje niet gegeven worden. Rick Timmermans schiet uit een vrije trap van 35 meter op de lat. Een schot dat meer had verdiend. PH zette daar met scherpe uitvallen wat tegenover. Een gesmoord schot verdwijnt bijna over de naar voren stappende Robin Hafkamp. Met een uitsterste inspanning weet hij de bal over te tikken. Ook krijgt PH kansen doordat Voorwaarts in de verdediging af en toe voor te voetballende oplossingen kiest. Dat risicovolle spel wordt bijna afgestraft. Het overwicht in de eerste helft blijft echter voor Voorwaarts. Met name het tempo in balbezit en de vele kantwisselingen leiden tot verwarring bij PH. Doelpunten vallen er echter niet. In de 40ste minuut toch de beloning, nadat Bruce zich prachtig vrijspeelt op het middenveld en deze actie besluit met een splijtende pass op rechts naar de sprintende Björn Groot Hulze. Björn heeft geen moeite de keeper te passeren met een strak schot. De goede leidende scheidsrechter Mulder fluit af voor de rust. Dat belooft wat voor de tweede helft.

De wedstrijd is na rust nog geen twee minuten oud of Joost Hulsebos biedt Bruce Schotman met een steekpass de vrije doorloop. Alleen op het doel af, met naast zich Björn Groot Hulze, maakt Bruce een kolderieke uitglijder op de natte ondergrond. Een 100% doelpunt wordt daarmee om zeep geholpen. Dan volgt de mooiste aanval. In de 57ste minuut passt Rick Timmermans de bal bij Björn Groot Hulze op rechts. Hij speelt op zijn beurt Bruce aan in de 16 meter. Bruce controleert de bal en legt deze panklaar voor de buiten de 16 meter inlopende Bas Ruijsch. Een vlammend diagonaal schot van Bas verdwijnt in de uiterste benedenhoek. De keeper kan er slechts naar kijken, 2-0. Voorwaarts gaat door en in de 62ste minuut komt opnieuw een strakke lage voorzet van rechts op 5 meter van het doel in de voeten van Bruce. Hij staat met de rug naar de goal. De directe verdediger is nu nog steeds op zoek naar de bal, want voordat hij het in de gaten heeft wordt de bal al over de keeper gestift, 3-0. De koek is nog niet op. In de 67ste minuut komt Voorwaarts op links door met Bas Ruijsch. De aanval smoort. Het doorjagen van Bas levert echter rendement op. Hij wordt in de 16 meter opgevangen en de penalty die hieruit volgt wordt door Bruce binnengeschoten. Het is dan tijd voor de publiekswissels. De afscheid nemende Björn Groot Hulze en Daniël Sonoto mogen plaatsmaken voor Ismar Maglajlic en Dave Bijsterbosch. Björn was de afgelopen 3 jaar een waardevolle speler voor de selectie. Het is zijn ambitie om nu bij zijn vrienden van Helios te spelen. We zien hem dus volgend jaar als tegenstander aan De Laene. Daniel is na 12 jaar selectievoetbal nog niet opgebrand. Hij heeft als aanspeelpunt dit seizoen opnieuw zijn waarde bewezen. Zijn maatschappelijke carriere vraagt echter offers. Hij gaat lager spelen. Joost Hulsebos wordt nog vervangen door Luuk Grieving. Joost is ook vandaag weer de absolute leider. Hij weet met sober spel de verbinding tussen de linies te leggen. Tenslotte mag niet onvermeld blijven dat we een echte topscorer hebben bij Voorwaarts. Geen traditionele puntspeler, maar een duveltje in een doosje dat ongeacht zijn positie als diepe spits of als middenvelder telkens in beweging voor het doel opduikt en scoort. Ook vandaag was Bruce goed voor twee treffers en brengt daarmee zijn competitietotaal op 19. We hopen natuurlijk met Bruce en deze talentvolle groep een stap te zetten naar een hoger niveau. In ieder geval is het de moeite waard om weer een seizoenskaart te bestellen voor 2016-2017.