Go Ahead Eagles verslaat SV Terwolde

Terwolde- Woensdag 24 juni stond de traditionele wedstrijd SV Terwolde - Go Ahead Eagles weer op de agenda. Deze wedstrijd is de openingswedstrijd van de Deventer profs ter voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. Dit jaar lag er voor de Eagles meer druk op deze match aangezien de Adelaars uit Deventer binnenkort hun opwachting maken in de Europa league. De wedstrijdsponsor was zoals gewoonlijk Intermontage bv uit Terwolde.

De leiding was in handen van scheidsrechter Van Zuuk met assistentie van de lijnrechters Jansen en Kamphuis. Voetbal leeft nog steeds in Deventer en naaste omgeving want er kwamen maar liefst 1245 toeschouwers op deze confrontatie af. De Eagles hadden sinds vandaag een nieuwe tenue (introductie middels een fraai promofilmpje) en daardoor speelden ze nog zonder rugnummers. De organisatie was zeer trots op deze mooie avond voor SV Terwolde. Het veld lag er weer prima bij en de barkeepers deden hun uiterste best in een schoon en net clubhuis en de mensen van de hapkar deden prima werk (tja, voetbal hé, da’s niet alleen maar sport). Groot compliment voor alle vrijwilligers die dit steeds weer voor de club doen. De regionale en landelijke pers was ook aanwezig zodat Terwolde weer op de kaart wordt gezet. In de Voetbal International van deze week zal SV Terwolde in het spotlight worden gezet.

Go Ahead Eagles speelde de 1e helft met de volgende spelers: Mike Havekotte, Sven Nieuwpoort, Bart Vriends, Kenny Teijsse, Xandro Schenk, Sander Duits, Jeffrey Rijsdjk, Alex Schalk, Elvio van Overbeek, Randy Wolters, Jery van Ewijk. Vanaf de aftrap lieten de Eagles direct zien dat ze zeer gedreven zijn en de spelvreugde spatte er bij iedereen af. Terwolde moest natuurlijk de hele wedstrijd in de achteruit maar dat is geen schande. De boys uit Terwolde genoten van de entourage en de grote publieke belangstelling. De nieuwe goaltjes dief van de Eagles liet binnen vier minuten al zien dat er veel van hem verwacht kan worden want Jerry van Ewijk scoorde zeer fraai 0-1. Amper zeven minuten later liet ook de nieuwe snelle vleugelaanvaller zien dat hij ook kan scoren want Elvio van Overbeek scoorde 0-2. De Eagles liepen vervolgens uit naar 0-8 (ruststand) via Alex Schalk 2x, Randy Wolters 1x, Jerry van Ewijk 1x, eigen doelpunt 1x, De mooiste goal kwam van de voet van Kenny Teijse want hij schoot de bal van grote afstand keihard via de binnenkant van de paal binnen. De Eagles kwamen de tweede helft met de volgende spelers binnen de lijnen: Maurits Schmitz, Lars Lambooij, Robin vd Meer, Dario Tanda, Deniz Türüc, Orhan Dzepar, Mo Hamdaoui, Teije ten Den, Nick de Bondt, Puck Postma, Joey Groenbast. Dit team was ook zeer gretig en spits Teije ten Den scoorde dan ook maar liefst vijf keer, In de 61e minuut kreeg Terwolde een terechte strafschop tegen na een overtreding in het zestienmetergebied. Deniz Türüc schoot deze onberispelijk binnen. Terwolde liep op het tandvlees en uiteindelijk werd het via Orhan Dzepar, Dario Tanda, Nick de Bondt, Deniz Türüc 0 - 18. Kortom een leuke wedstrijd voor het talrijke publiek. De Eagles trainen dagelijks op klein Milanello en de juiste trainingstijden staan op de website van de Go Ahead Eagles. Voor overige informatie kunt u ook op de website van sv Terwolde terecht. Hier staan alleen de data van de oefenwedstrijden die in Terwolde worden gespeeld.