Groot Internationaal Kanopolotoernooi in Deventer

Deventer- In het weekend van 2 en 3 juli 2016 organiseert de Deventer Kano Vereniging voor de vijfde keer het kanopolotoernooi voor de hoofd- en eerste klasse Kanopolo. Na het succesvol verloop van afgelopen jaren verwachten we dit jaar 26 teams uit heel Europa. Dit jaar nemen 14 teams in de hoofdklasse en 12 teams in de eerste klasse deel. Ingeschreven zijn teams uit Nederland, Duitsland, België, Groot-Brittannië, Denemarken en Polen. Opnieuw komen topteams uit het Europese Kanopolo naar Deventer voor een spectaculair kanopolo weekend met elk half uur drie nieuwe wedstrijden.

De wedstrijden worden gevaren in de Cebecohaven bij de Deventer Kano Vereniging op drie speelvelden op zaterdag 2 juli van 9 tot 19 uur en op zondag 3 juli van 9 tot 15.30 uur. Finales op zondag tussen 14 en 15.30 uur. Iedereen is welkom bij de wedstrijden op het terrein van DKV aan het eind van de Gashavenstraat (afslag na de sluis richting Zutphen).

Kanopolo is een spel dat gespeeld wordt met kleine wendbare kano’s op een veld van 23 bij 35 meter. Het doel hangt twee meter boven het water. De bal mag gespeeld worden met de hand en met de peddel. Elk team speelt met vijf spelers ( en max. drie wissels). Een wedstrijd duurt 2 x 10 minuten. De wedstrijden zijn snel, dynamisch en op het hoogste niveau zeker spectaculair.

Wil je weten wie er meespelen? Kijk op www.canoepolodeventer.nl bij subscribed teams (in verband met de internationale teams is de site in het Engels). Ook voor andere informatie en foto’s uit voorgaande jaren.

Meer informatie over kanoën bij DKV: www.deventerkanovereniging.nl
Meer over kanopolo: www.kano.watersporters.nl/kanopolo

woensdag 22 juni 2016

Deel dit bericht