Grote overwinning voor sv Twello tegen Go Ahead

Twello- Op zondag 17 april j.l. werd de wedstrijd tijdens de rust gestaakt door scheidsrechter R. Mulder uit Apeldoorn. Op donderdag 28 april j.l. werd de 2de helft gespeeld. De thuisploeg begon met 11 spelers aan de wedstrijd en de tegenstander met 9 personen.

Tijdens de 1ste helft stond er een hinderlijke wind. Go Ahead had deze schuin mee, maar trok er weinig voordeel uit. De eerste mogelijkheden waren voor de spelers uit Twello. Het lobje van Yannick Gorter was te zacht, het schot van Max Smaal vloog over het doel van keeper Glenn Adelerhof en Bert Westendorp zag zijn omhaal naast het doel gaan. Na zo’n 20 minuten spelen kwam Go Ahead voor het eerst in de buurt van het doel van sv Twello zonder gevaarlijk te worden. Pal daarop maakte Bert Westendorp ruimte voor Rick Uninge, die van 16 meter 1-0 scoorde. Onmiddellijk daarna had Bert Westendorp alleen voor de keeper ook moeten scoren, maar hij schoot tegen hem op. Na een goed half uur gaf Frank Wijnbergen een sublieme pass op Tim Evers, die strak voor gaf en Bert Westendorp 2-0 liet aantekenen. Wat deed Go Ahead? Durmus Kus kreeg een kansje, maar raakte de bal niet goed. Uit een snelle aanval op rechts scoorde Bert Westendorp 3-0. De voorzet van Tim Evers was echt op maat! Het gepraat bij de gasten nam toe en toe zowel onderling als tegen de scheidsrechter. Deze besloot om niet deze middag aan de 2de helft te beginnen. Zo brak wel een hele lange ruststand met 3-0 aan.

Om iets na 20.00 uur werd op donderdag 28 april j.l. aan de 2de helft begonnen. Voetballen met 9 mensen is lastig en als je het niet goed doet er tegen ook. De eerste minuten van de 2de helft wist Go Ahead het nog te klaren. Maar toen de 4-0 eenmaal viel was het definitief gebeurd. Nicky Eekhuis gaf goed voor en Tim Evers scoorde. Een korte tijd drukten de spelers van de thuisploeg het gaspedaal even in en zo scoorde Edward Achtereekte 5-0 en Yannick Gorter 6-0. Dit gebeurde door een prachtige schijnbeweging van Yannick. Nu brak de periode aan van veel mogelijkheden. Pas in de 81ste minuut werd er weer gescoord. Tom Nijdeken maakte er 7-0 van en niet veel later scoorde Max Smaal van buiten de 16 meter 8-0. Toen menigeen al op weg was naar de kantine scoorde Tim Evers in de toegevoegde tijd nog 9-0. Volgende wedstrijd uit is tegen V en L. Daar ook de volle buit pakken is de volgende opdracht.