Natasja Verheul voor de tweede keer Nederlands kampioen

Klarenbeek- Afgelopen zaterdag werd in Ermelo de Hippiade (Nederlands Kampioenschap) mennen verreden. Uit alle vier districten worden de besten hier toegelaten, nadat zij zich hebben kunnen kwalificeren tijdens de districtskampioenschappen. Ook Natasja Verheul uit Klarenbeek, uitkomend bij Deventer ‘85, mocht dit jaar, na het behalen van het districtskampioenschap in Beesd, een gooi doen naar de titel.

Zij kwam uit de in hoogste klasse bij de Vaardigheid, de klasse ZZ. Dit jaar nam zij deel met haar negentienjarige merrie Lady Tessa. Het parcours was dit jaar extreem lang en de tijd stond ontzettend krap. Er moest dus flink doorgereden worden om dit te halen. Tijdens het basisparcours beten veel menners zich dan ook stuk op de tijd en degene die het wel haalden, lieten vaak meerdere balletjes vallen. Het lukt Natasja Verheul echter om alle ballen te laten liggen en met nog twaalf seconden over het basisparcours te volbrengen. Samen met drie andere menners mocht zij ‘s middags uitkomen in de barrage. Zij ging als laatste van start en ze wist wat haar te doen stond. De andere drie menners waren foutloos rondgekomen en de snelste tijd was tot dan toe 64,97 seconden. Haar pony, Lady Tessa, gaf alles vanaf de startlijn en in volle galop schoten zij door het parcours. Elke bocht werd zo kort en zo snel mogelijk genomen. Na poort 20 volgde nog een eindsprint, waarin Lady Tessa al haar kracht nog een keer bij elkaar raapte en in een tijd van 64,25 seconden kwamen zij foutloos over de finishlijn.

Na vorig jaar deze titel te hebben gewonnen met Kompas Gerwin, was het dit jaar gelukt met Lady Tessa. Lady Tessa is gefokt door Meneer Wim de Haan uit Beemte-Broekland en Natasja rijdt haar al vanaf dat ze drie jaar is. Na een jaar met haar gereden te hebben, heeft zij haar gekocht en daar nog geen seconde spijt van gehad. Lady Tessa is nu negentien en bezig met haar laatste wedstrijdjaar. En wat voor een jaar! Ze hebben samen het indoor- en outdoor kampioenschap gewonnen en nu ook het Nederlands Kampioenschap. Wat een schitterende afsluiting van een geweldig mooie sportcarrière.

woensdag 26 augustus 2015, foto door Natasja Verheul met Lady Tessa

Deel dit bericht