NK Beach Handball Kwalificatie toernooi op sportpark De Laene

Twello- Aanstaand weekend op het mooie sportpark de Laene aan de Kerklaan. Voor de derde maal in successie wordt het beachtoernooi gehouden. Dat de beachsport steeds populairder wordt, kunnen wij door het grote aantal inschrijvingen goed merken. Dit jaar spelen wij met 5 poules van maximaal 10 teams. Dit betekent dan ook drie dagen genieten in het zand met totaal 125 wedstrijden van 2 keer 10 minuten met soms de spectaculaire shoot out. Ook dit jaar is ons toernooi aangemerkt als kwalificatie toernooi van het NK en zijn er veel punten te verdienen. De acht teams uit geheel Nederland die uiteindelijk de meeste punten vergaren bij de diverse kwalificatie toernooien, gaan deelnemen aan het NK beachhandball in het weekend van 2 en 3 juli 2016 in Biddinghuizen.

Ons eigen Dames team en A team van S.V. Voorwaarts zullen daar de Nederlandse titel gaan verdedigen en zijn automatisch geplaatst voor dit spektakel. Op de vrijdagavond gaan we starten met de D-poule, vervolgens zaterdagmorgen de C-poule en vanaf 13.30 uur de B-poule. Op zondag zal er gestreden worden in de A- en senioren poules.

Volgens de huidige ranking doen er al veel teams mee die zich ook gaan kwalificeren voor het NK. Zeker in de A poule op zondag kunnen de toeschouwers al 5 zekere deelnemers aan het NK in actie zien.
Wij hopen natuurlijk dat we mooi weer hebben en dat het toernooi op een sportieve wijze zal verlopen. Een oproep aan alle speelsters en supporters om sportief te spelen en geen aanmerkingen op de scheidsrechters tijdens het toernooi. Rest mij nog iedereen een fantastisch weekend te wensen en veel succes, maar vooral veel plezier. De toeschouwers kunnen volop genieten van beach handball n op de voetbalvelden van jeugdvoetbal en familie voetbal. Het gaat een mooi weekend worden aan de Laena.

woensdag 25 mei 2016

Deel dit bericht