Ruime overwinning voor sv Twello tegen Go Ahead in Deventer

Twello- Een ruime 1-6 overwinning heeft s v Twello zondag behaald in Deventer tegen Go Ahead. Deze stand is geenszins geflatteerd te noemen. Had eigenlijk nog hoger moeten uitvallen.

Vanaf het begin had s v Twello veel kansen/mogelijkheden, maar ging hier slordig mee om. In de 10de minuut maakte een verdediger van s v Twello hands binnen de 16 meterlijn en kreeg de thuisploeg terecht een strafschop te nemen. Simon Goldenbeld schoot de paal tegen de paal. Go Ahead ging niet bij de pakken neerzitten. Even later schoot Mitchel Kiffen hard op het doel van Nico Tromp, die de bal knap uit het doel tikte. In de 12de minuut gaf Tim Evers een mooie pass op Nicky Eekhuis, die subliem 0-1 scoorde. Nu zette s v Twello nog meer druk. Rick Uninge passeerde 3 spelers binnen de 16 meterlijn en werd hierbij onderuit gehaald. Herhaling van zetten. Strafschop, maar nu voor s v Twello en ook deze werd tegen de paal geschoten. Hier had de ploeg uit Twello de wedstrijd al kunnen beslissen. Nadat Bert Westendorp in kansrijke positie onder de bal had doorgekopt, kreeg Go Ahead kansen via weer Mitchel – en Delano Kiffen. Keeper Nico Tromp redde beide malen bekwaam. In de 39ste minuut stelde Tim Evers Bert Westendorp in staat 0-2 te maken en even later maakte Tim Evers zelf de 0-3. Wie vroeg naar binnen was gegaan om koffie te gaan drinken heeft op slag van rust de 0-4 van Tim Evers gemist. Een stand waar s v Twello dik tevreden mee was gezien het spelverloop in de eerste helft.

Hoe gemotiveerd kom je met zo’n stand de kleedkamer uit? In de eerste 10 minuten van de 2de helft had s v Twello zeker 5 mogelijkheden om de score op te voeren. Maar het was steeds net niet. Na nog een paar keer niet scherp genoeg met de kansen om gegaan te zijn scoorde Mitchel Kiffen 1-4. Nu moest s v Twello wel een tandje bijzetten en in de 70ste minuut gaf Martin Keen een steekbal op Nicky Eekhuis en dat betekende 1-5. De volgende minuten liet s v Twello een aantal schitterende aanvallen zien. Alleen jammer dat dan het afmaken steeds niet lukte. Er vielen steeds meer gaten in de verdediging van de thuisploeg en invaller Edward Achtereekte – weer wat speelminuten na zijn blessure – scoorde 1-6. De kansen /mogelijkheden op een nog hogere score in de laatste 10 minuten van de wedstrijd waren volop aanwezig, maar werden niet meer benut. Zo werden de 3 punten mee over de brug genomen.
Volgende week speelt sv Twello om 14.00 uur thuis tegen s v Terwolde.