Ruime zege Activia op Voorst

Twello- In de thuiswedstrijd tegen het gepromoveerde Voorst kon trainer Rorije geen beroep doen op Jory Visch, Guus Leerkes, Niels Achtereekte en Zemir Mujic. Toch kon de trainer het zich permitteren om Wouter Hameka buiten de basiself te houden; een teken dat er ruime selectiemogelijkheden zijn.

Na 10 minuten was er een eerste grote kans voor de zo trefzekere Michiel Mikkers; hij schoof de bal echter voorlangs het doel. Kort hierna kreeg ook Voorst een grote kans maar ook nu kreeg de aanvaller de bal niet tussen de palen. Hierna werd het lange tijd éénrichtingsverkeer en toonde Activia dat het gewoonweg over een betere ploeg beschikt. Doelpunten konden niet uitblijven en dat deden ze ook niet. De 1 – 0 viel uit een strafschop na hands in de 16; Michiel Mikkers schoot deze beheerst binnen. Voor de 2 – 0 tekende Michael Hubner die bij de tweede paal kon binnen tikken na goed voorbereidend werk van Leroy Fernandes. Nog voor rust werd ook de 3 – 0 op het scorebord gezet; wederom door Mikkers die dus al zijn zevende treffer van het nog prille seizoen liet noteren. Kort na de rust maakte Chiel voor de Poorte met een schot in de korte hoek en een foutje van de doelman de 4 – 0 en hierna haperde de machine. De concentratie en scherpte werd duidelijk minder en het laatste half uur viel er niet veel meer te genieten. Voorst kreeg nu ook nog enkele goede kansen maar Thomas Polman hield op knappe wijze zijn doel schoon; mooi voor hem. Over het eerste uur van deze sportieve wedstrijd kon Rorije tevreden zijn. Over het laatste deel duidelijk minder maar dat zie je vaker als er een ruime voorsprong op het bord staat. Volgende week gaat de ploeg op bezoek bij Alexandria van wie Activia in de nacompetitie afgelopen seizoen niet wist te winnen.