Succesvolle Zuid-Voetbaldag Jeugd beleefd voetbalplezier onder de zon

Wilp- Afgelopen donderdag, 20 augustus, organiseerde Stichting Wilp Staat Op en ZportZ een voetbaldag op de velden van SV Wilp. Deze dag was bedoeld voor alle voetballertjes uit de regio die graag een hele dag met een bal in de weer zijn. Het weer was prachtig, het spelplezier hoog maar helaas werd de opkomst van verleden jaar niet geëvenaard.

Na het succes van de eerste Zuid-Voetbaldag, in de herfstvakantie van 2014, kon een tweede editie niet uitblijven. Bewust werd er gekozen voor de laatste week van de schoolvakantie zodat de organisatie hoopte op een gelijk aantal deelnemers. Echter bleek, door overige evenementen in de regio, deze doelstelling niet haalbaar. Desalniettemin werd het een dag vol voetbalplezier en dat is toch het gevoel dat overheerst bij de organisatie.

Mooie dag
Rond 9.15 uur begonnen 31 pupillen aan de warming-up onder de bezielende leiding van Han Piels van ZportZ. Vervolgens stonden er enkele clinics op het programma. Na de pauze, waarin de clubmascotte van Go Ahead Eagles erg populair was, werd er een 8-kamp afgewerkt. Tijdens de lunch werden er vele boterhammen verorberd om vervolgens de laatste onderdelen aan te vangen. De penaltybokaal en de finales ‘panna’ en ‘4-tegen-4’ zorgden voor de apotheose. Rond 15.30 uur vond de prijsuitreiking plaats waarna de deelnemers, moe maar voldaan, afdropen naar huis.
De organisatie kijkt terug op een mooie dag ondanks dat het draaiboek was opgesteld op meer deelnemers. Deze deelnemers betaalde slechts 10 euro inschrijfgeld voor deze hele dag vertier. Er waren namelijk verschillende sponsoren voor het evenement gevonden. Voornamelijk lokale ondernemers hebben de Zuid Voetbaldag financieel gesteund zodat alle kosten gedekt waren. Al het inschrijfgeld kwam zodoende ten goede aan de Stichting Wilp Staat Op. Ruim 300 euro kon men aan het eind van de dag bijschrijven.

Eerbetoon
De voetbaldag is overigens vernoemd naar Christian Zuidema. Christian was één van de oprichters van Wilp Staat Op en een zeer begenadigd voetballer. In april 2013 kwam Christian om het leven bij een verkeersongeval. Het evenement is een eerbetoon aan die geweldige gozer. De voetballertjes van vandaag zullen hem niet kennen maar ze zullen ongetwijfeld nog eens horen wie deze ‘Zuid’ precies was. Christians jongste zoon Mitch zorgde voor een symbolische kick-off van de dag. Het mannetje is nog geen 2 jaar oud maar lijkt het talent van zijn vader te hebben. “Christian zal trots hebben toegekeken toen hij die aftrap verzorgde,” aldus Guus Kroes, die tevens alle vrijwilligers nog eens hartelijk wil bedanken.

woensdag 26 augustus 2015, foto door De Zuid-Voetbaldag was weer een succes afgelopen donderdag. (Max Photography Wilp)

Deel dit bericht