Vijfde plaats ritmisch gymnaste tijdens NK

Twello- Op zondag 14 juni deed Nathalie van Oevelen namens SV Twello mee aan de Nederlandse kampioenschappen ritmische gymnastiek in Sporthal Welgelegen te Utrecht. Ze behaalde daar met het onderdeel lint een prachtige vijfde plaats op het A-niveau in Nederland. De 12-jarige gymnaste kwam dit seizoen voor het eerst uit in het hoogste niveau binnen de ritmische gymnastiek.

Een uitdaging, maar afgelopen zondag bewees Nathalie wederom dat ze thuishoort in deze categorie. Ze verscheen aan de start op het onderdeel lint, waarvoor ze als zevende was geplaatst. Helaas verliep de voorbereiding voor deze wedstrijd niet geheel vlekkeloos wegens een blindedarmontsteking anderhalve week voor de NK. Des te mooier was het resultaat: een prachtige vijfde plaats bij de Prejunioren A. Haar oefening verliep keurig, op het missen van een risicogooi na. Ze kreeg een 8.233 van de 18-koppige jury. Helaas net te weinig om op het podium te belanden, want de verschillen waren minimaal.

Meedoen?
Kan jij niet stilzitten en ben je gek op muziek, gymmen en sierlijkheid? Wil je dansen met touw, hoepel of een mooi lint? Kom dan op vrijdagen naar de Zuiderlaan van 17.30 tot 18.30 uur een doe een keertje mee.

woensdag 24 juni 2015

Deel dit bericht