Voltige les voor kinderen

Klarenbeek- Op woensdag 2 september, van 17.00 tot 18.00 uur start op Manege Voorst onder de leiding van voltige instructeur Leo Langelaan een voltige les voor kinderen die nog (bijna) geen ervaring hebben met voltige.

Kinderen vanaf 6 jaar kunnen zich hiervoor aanmelden bij info@manege-voorst.nl. De proefmiddag op 2 september kan kosteloos worden bijgewoond, mits uw kind hiervoor is aangemeld.
Voltige is gymnastiek op een bewegend paard. Voltige kan alleen uitgeoefend worden in goede samenwerking tussen paard/pony, voltigeurs en de longeur (begeleider). Het paard of pony wordt in een cirkel geleidt en er worden dan solo, duo als groepsoefeningen gedaan. De eerste keer wordt vooral gekeken naar de mogelijkheden van het kind en de aandacht wordt besteedt aan het opbouwen van een band met het paard of pony. Alle lichamelijke vaardigheden, zoals coördinatie, evenwichtsgevoel, lenigheid, sprong- en steunkracht, worden ontwikkeld. Ook belangrijk bij voltige is de teamgeest. Niet alleen de prestatie van elk individueel teamlid is belangrijk voor het gezamenlijke eindresultaat, maar teamleden helpen en steunen elkaar bij de uitvoering van de vrije oefeningen, waarbij zij vaak met twee of drie teamleden tegelijk op het paard oefeningen uitvoeren. Dit is een heel speciale ervaring en het bevordert het samenwerken, het noodzakelijke vertrouwen en het gevoel voor afhankelijkheid van elkaar. Een team bestaat uit vier of zes voltigeurs en kan bestaan uit jongens en meisjes, waarbij verschillen in leeftijd en lichamelijke ontwikkeling essentieel zijn om een vrije oefening goed te kunnen uitvoeren. Voltige is paardensport en er wordt voortdurend op gelet dat er geen oefeningen worden gedaan die onnodig zwaar voor het paard zijn.
Voltige bij Manege Voorst bestaat sinds november 2013. Er wordt wekelijks getraind in de manege aan de Oude Zutphenseweg 3a. Er wordt ook aan wedstrijden deelgenomen. De manege beschikt nu over drie goed getrainde haflingers. Ook staat een oefenton ter beschikking, zodat de oefeningen eerst, zonder het paard te belasten, geprobeerd kunnen worden. Informatie en aanmelding kan via info@manege-voorst.nl of bel (055) 301 13 52.

woensdag 26 augustus 2015, foto door Kinderen vanaf zes jaar kunnen zich aanmelden voor de Voltige-proefles.

Deel dit bericht