Activia mist de kans op een finaleronde voor lijfsbehoud

Twello- De return van de eerste ronde in de nacompetitie tegen Alexandria liep uit op een grote teleurstelling voor Activia. Nadat de uitwedstrijd op Hemelvaartsdag in 1 – 1 was geëindigd telde zondag slechts de winst om een plek in de finaleronde af te dwingen.

Activia begon ook prima. Trainer Rorije had voorin nu de beschikking over Thijs Leerkes en koos op het middenveld voor Frank Wijnbergen voor de nog steeds geblesseerde Frank Oosterwegel. Al in de eerste minuut kwam Thijs in kansrijke positie maar hij schoot voorlangs. Amper twee minuten later schoot Zemir Mujic van afstand op doel en gedreven door de wind spatte de bal uiteen op de lat boven de verbouwereerde keeper. Na deze overtuigende openingsfase kwam de wedstrijd tot rust en vergelijkbaar met afgelopen donderdag, was er evenwicht tussen beide ploegen. Op slag van rust echter was er wederom een goede fase voor Activia met goede kansen voor onder meer Wouter Hameka (zijn inzet werd al bejubeld door de Activia toeschouwers maar hobbelde voorlangs). De rust werd bereikt met 0-0 waar Activia toch absoluut een voorsprong had verdiend.
In de tweede helft kregen beide ploegen kansen en de opinie langs de lijn was dan ook dat de eerste ploeg die een goal maakte ook de winst naar zich toe ging trekken. Helaas voor alles wat Activia een warm hart toe droeg (en dat waren er veel langs de lijn!) waren het de gasten die op 0 – 1 kwamen. Een karakteristieke aanval over links via de gevaarlijke linksbuiten leverde een kans op en waar Dennis Wennink dacht de bal weg te werken schoot hij tegen een aanvaller aan waardoor de bal in het doel caramboleerde. Een gelukkig doelpunt dat paste in de dubbele tweestrijd tussen beide ploegen waarin de goals spaarzaam waren. Hierna had Activia nog 20 minuten om een verlenging af te dwingen maar het mocht niet zo zijn. Kansen kwamen er nog genoeg. Dennis Wennink kwam na een fraaie aanval vrij voor de doelman maar schoot over; Bart Wippert schoot hard in maar vond geen hoek; Thijs Leerkes kreeg bij de tweede paal een goede kopkans maar kwam niet tot afronden en er waren diverse halve mogelijkheden waarbij een andere keuze of iets meer geluk tot een doelpunt hadden kunnen leiden. Tot twee keer toe werd er ook geappelleerd voor een strafschop maar waar afgelopen donderdag een zeer dubieuze penalty tegen ons wel werd gegeven kwam het verlossende sluitsignaal nu niet. Het zat niet mee; zoals vaak dit seizoen. Anderzijds is het ook een kwaliteit. Activia maakte dit seizoen te weinig doelpunten en dat brak hen ook in deze beide duels op met Alexandria. In de laatste fase waarin Activia met de moed der wanhoop trachtte de gelijkmaker te forceren kregen de gasten een aantal prima counter mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen maar hierbij toonde keeper Jory Visch zijn niet geringe klasse. Uiteindelijk klonk het laatste fluitsignaal en verloor Activia met 0 – 1 van Alexandria dat de finale mag gaan spelen om een plaatsje in de derde klasse. Activia stond vorig jaar ook in die positie; klopte toen derdeklasser Eerbeekse Boys nipt en rekende in de finale net zo nipt af met Groen Wit ’62. Dit seizoen heeft de ploeg laten zien dat het niveau va de derde klasse niet te hoog was gegrepen; Activia was hierin prima op haar plek. In de beslissende fase echter, zowel in de competitie als in de nacompetitie, brak het gebrek aan scorend vermogen de ploeg op. Het is geen ramp. De ploeg blijft bij elkaar en volgend seizoen gaan ze gewoon weer op jacht naar tenminste de nacompetitie in de vierde klasse. Het is wel heel jammer want die derde klasse stond wel erg goed.