Activia overtuigt bij ruime zege

Twello- Na de ongelukkige nederlaag tegen Heerde vorige week mochten de mannen van Rorije vandaag op bezoek bij Robur et Velocitas. Gestart werd weer met dezelfde elf; Wouter Hameka is weliswaar terug van vakantie maar hij mocht deze zondag nog vanaf de bank toekijken. Vanaf die bank zag hij zijn vervanger excelleren; Thijs Leerkes was namelijk ongrijpbaar voor de Robur defensie en scoorde liefst drie keer.

De eerste 20 minuten van de wedstrijd speelden zich af op het middenveld; daar was het druk en strandden alle goede bedoelingen van beide ploegen. De status qua werd onderbroken door een uitbraak over rechts van Thijs Leerkes; hij kon niet meer achterhaald worden en schoof de 0 – 1 binnen. 10 minuten later scoorde dezelfde speler ook de 0 – 2; deze keer werd hij knap vrij gespeeld door de vandaag weer uitstekende Bart Wippert. Deze stand bleef staan tot aan de rust. De thuisploeg volhardde in leuk positiespel waarbij de bal aardig rond ging; wat zij echter vergaten is dat je ook voor dreiging in de zestien moet zorgen. Daar slaagden zij totaal niet in waardoor de Activianen eenvoudig overeind bleven.
De tweede helft veranderde er niet heel veel; Robur zette bij vlagen wat meer druk maar echte kansen ontstonden er niet en het gedisciplineerd en geconcentreerd spelende Activia kreeg op de counter veel betere kansen. Joey Hesselink verscheen 1 op 1 met de doelman maar stiftte de bal naast de paal en ook Guus Leerkes zag van dichtbij het oogwit van de keeper maar lobde de bal naast. Dergelijk kansen kreeg de thuisploeg absoluut niet dankzij de uitstekend spelende mandekkers van Activia die hun tegenspelers continu de baas waren. En ondersteund door Dennis Wennink erachter en Frank Oosterwegel ervoor stond het gewoon heel erg goed. En gezegd mag ook worden dat de (overigens uitstekende) scheidsrechter zelden of nooit hoefde te fluiten voor een overtreding van de Activianen. Als zij bij elkaar 6 overtredingen hebben gemaakt dan is het veel. Halverwege de tweede helft gooide wederom Thijs Leerkes de wedstrijd in het slot. Hij onderbrak zelf een combinatie van Robur en ging vervolgens eenvoudig rechtdoor. Thijs kroonde zich met zijn hattrick vanzelfsprekend tot man of the match; maar het was toch vooral de collectieve teamprestatie van Activia die beklijft en de trouwe volgers trots maakt.