Activia wint van Heeten en boekt eerste thuiszege

Twello- Na de opwinding over de nasleep van de wedstrijd tegen ZVV 56 (die in een gelijkspel eindigde maar die nu toch drie punten op te lijkt gaan leveren) mocht Activia zondag thuis aantreden tegen Heeten. Een ploeg die opeens binnen bereik op de ranglijst is gekomen en die in een mindere fase zit. Trainer Rorije had geen verrassingen in de basis elf; dezelfde spelers als vorige week tegen Turkse Kracht met uitzondering van Wouter Hameka die startte in plaats van Michael Hubner.

Het eerste kwartier van de wedstrijd was volledig voor de gasten. Activia begon zeer matig en moest hard werken om in de wedstrijd te komen. Onder aanvoering van de onvermoeibare Frank Oosterwegel lukte dat toch en langzamerhand begonnen de roodwitten mee te voetballen. Toen bleek plotseling ook de kwetsbaarheid van Heeten dat niet voor niets in de degradatiestrijd in de derde klasse B betrokken raakt. Halverwege het eerste bedrijf mocht Guus Leerkes kort achter elkaar 2 corners nemen. Waar de eerste nog kon worden weggewerkt moest de doelman op de tweede het antwoord schuldig blijven. De scherp aangesneden inzet verdween boven en achter de grabbelende doelman in het net, zonder aangeraakt te zijn. Hierdoor gesteund nam Activia nog nadrukkelijker het initiatief in handen en Heeten kreeg het alsmaar moeilijker. Amper vijf minuten na de openingstreffer viel ook al de 2 – 0. Wouter ging goed door op rechts en zijn diepe voorzet werd op fraaie wijze achter de doelman gevolleerd door Bart Wippert. Een goal en een beloning voor het goede spel van Bart van de laatste tijd. Nog eens vijf minuten later kon de thuisploeg de wedstrijd zelfs al definitief in het slot gooien. De snelle Wouter ontsnapte nu over links en zijn run werd onreglementair gestuit door een verdediger. De scheidsrechter had weinig keus en legde de bal op de stip. Coen Kolkman ontfermde zich over de bal maar schoot slap in. De tweede keeper van Heeten (die de eerste man al was komen vervangen) koos de goede hoek en kon het te zachte schot eenvoudig keren. De 3 -0 bleef dus uit helaas want dat was de doodsteek geweest in de fase van de wedstrijd waarin Heeten groggy tegen de touwen hing. Nu bleef er nog wat geloof in de ploeg die in de tweede helft nog eens aanzette.
In die tweede helft zette Heeten alles op alles om terug te keren in de wedstrijd. Zij zetten veel druk; wonnen veel tweede ballen en hadden dus veel balbezit maar kansen creëren lukte niet. Activia keeper, Jory Visch, werd niet of nauwelijks op de proef gesteld, en echt spannend werd het daardoor niet meer. Activia speelde een matige tweede helft en maakte in balbezit veelal de verkeerde keuzes maar achterin stond het weer uitstekend en zo werd de eerste (!) thuisoverwinning van het seizoen geboekt. Als er in de komende twee wedstrijden (tegen Sallandia en Vaassen) nog eens zes punten worden behaald dan is een verlengd verblijf in de derde klasse dichtbij.