Boerehofstee Heren 1 wint opnieuw

Wilp- Het 1e herenteam van De Boerehofstee boekte zaterdag de derde overwinning op rij in de eredivisie. Bij TC Groenendaal in Tiel werd het 5-1. Op papier leek het een lastige tegenstander, zeker omdat De Boerehofstee niet in de sterkste opstelling kon spelen. Eddy Schol begon erg slecht aan zijn partij tegen de kopman van Tiel.

Hij verloor de eerste set dan ook kansloos. Gelukkig herstelde hij zich knap en kwam steeds beter in de wedstrijd. Hij wist de tweede en derde set te winnen met 6-2 6-2. Ondertussen speelde Coen Jonker de tweede single. Voor het derde jaar op rij trof hij dezelfde tegenstander. Helaas bleek deze ook dit jaar te sterk: 4-6 2-6. De derde single werd gespeeld door Michel Bouwmeester. Hij denderde in sneltreinvaart over zijn tegenstander heen en gunde hem slechts twee games, een 6-0, 6-2 overwinning.
Eenvoudig gewonnen
Als laatste begon Rens Kamphuis aan de vierde single. Hij had wat tijd nodig om aan het spel te wennen van zijn tegenstander en verloor dan ook de eerste set. Daarna had hij zijn ritme weer te pakken en kon hij de wedstrijd naar zich toe trekken. Dit betekende een 3-1 voorsprong na de singles. De dubbel die vervolgens de baan op ging, werd gespeeld door Coen Jonker en Michel Bouwmeester. De eerste set ging gelijk op, maar werd gewonnen met 6-4. Daarna was het verzet gebroken en de tweede set werd eenvoudig gewonnen met 6-2.
Een van de tegenstanders die de andere dubbel zou spelen was even weg voor studieverplichtingen. Hij kon uiteindelijk echter niet op tijd terug zijn voor zijn dubbelpartij en dus werd de partij noodgedwongen opgegeven door Tiel. Dit resulteerde in een mooie 5-1 overwinning voor Boerehofstee en hiermee doet Wilp wederom goede zaken in de Eredivisie.
Aanstaande zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Wamel op het programma. Deze begint om 13.00 uur.
Dames in eredivisie
De Dames 1 van De Boerehofstee hebben zaterdag ruim gewonnen van tennisvereniginig GTC uit Groenlo. Het werd 5-1. Hester ter Veer verloor haar single van de sterkste dame van GTC Groenlo. Hanneke Duning won haar single gemakkelijk in een goede partij. Linda Pannekoek walste over haar tegenstander heen en won met 6-0, 6-1. Marjol Bosman leek op een gemakkelijke overwinning af te gaan, maar naarmate de partij vorderde kwam haar tegenstander steeds beter in haar spel. Uiteindelijk trok ze toch aan het langste eind en won ze in de derde set. Beide dubbels waren een gemakkelijke prooi voor de dames van De Boerehofstee, zodat er op het eind een ruime 5-1 uitslag op het scorebord stond. Hiermee doen de dames goede zaken voor handhaving in de eredivisie.