Cupa en Davo verdelen de punten

Bussloo- Cupa moest aantreden op eigen veld tegen de gedeelde koploper Davo. Zij deden dit onder leiding van de prima fluitende scheidsrechter Arslan uit Deventer die slechts een gele kaart uitdeelde wat veel zegt over een sportief verloop. De eerste kans was voor Davo maar deze werd over en naast geschoten. Niet veel later kwam Aron de Haan vrij voor Davo keeper Kevin Bosch maar hij schoot te zacht in met zijn linkerbeen.

Remco Bloem speelde zich op rechts knap vrij, schoot binnen de zestien hard naast. Dezelfde Remco werd aan de zijlijn zwaar getorpedeerd iets wat de scheidsrechter helaas niet goed heeft kunnen waarnemen voor de dader. Remco moest zich vanwege knieklachten laten vervangen door Maarten de Croon wat enige omzettingen bij Cupa vergde. Halverwege de eerste helft was er een knappe redding door Cupa keeper Jeroen Bouwhuis op een van dichtbij ingeschoten bal. Niels v.d Linde opgeschoven naar het middenveld speelde zich knap vrij binnen de zestien maar produceerde een slap schot met zijn chocolade been. Jan de Croon deed het anders en met een technisch perfect schot teisterde hij de lat wat hij niet veel later nog eens wilde maar dat mislukte. Björn Hendriks moest zich met een knie blessure laten vervangen door Mark ter Riele. Na een ongelukkige handsbal van Bas Linthorst binnen de zestien kreeg Davo een penalty mee benut door Fedran Fizivic 0-1. Op slag van rust vergrootte Davo de voorsprong uit een counter en was het Akila Waragoda die 0-2 liet noteren. Miscommunicatie tussen laatste man Bas ter Riele en keeper Jeroen Bouwhuis werd Cupa bijna fataal maar op het nippertje werd erger voorkomen. Na een uur spelen kreeg Cupa op de linkerkant een vrije trap en deze werd door Erwin Elders met veel effect ingeschoten. Davo keeper Kevin Bosch moest lossen en Jan de Croon ontfermde zich over dit presentje en scoorde heel beheerst. Reden voor Davo trainer Jan Ligtenberg aanvallend te wisselen en kwam club topscorer Niek Lieftink Sylvan van der Vegt aflossen. Jeffry Zwiep kwam bij Davo Diony Maatman aflossen. Erwin Elders werd gevloerd op twintig meter van het doel van Davo wat de eerste en enige gele kaart van de wedstrijd opleverde voor een Davo speler. Dezelfde Bas kreeg van Cupa trainer/coach Bram Wansink opdracht naast de spitsen Tom Leerkes en Jan de Croon te gaan spelen om nog meer druk uit te oefenen op de Davo verdediging. Dit werd beloond want vijf minuten voor het einde wist Yordi de Leau na een corner van Bas ter Riele in de rebound de uiteindelijke eindstand 2-2 te scoren. Yordi kreeg zijn beloning voor een prima wedstrijd en werd terecht “man off the match”.