Cupa verliest van S.V. Twello

Bussloo- Cupa heeft weer een groot uitgevallen nederlaag te slikken gekregen. Een beter en makkelijker voetballend S.V.Twello verdiende de overwinning. Van de lange lijst geblesseerden bij Cupa waren Aron de Haan en Nick van Uffelen weer beschikbaar. In de basis nam Freek Westerveld A junior de plaats in van de geschorste Bas Linthorst wat hij verdienstelijk deed. Een ongelukkige wedstrijd speelde Frank v.d. Linde want hij veroorzaakte halverwege de eerste helft een penalty welke Yannick Gorter dankbaar omzette in de 1-0.

Een paar minuten later was het Nicky Eekhuis die vanaf links naar binnen komend een hard schot losliet wat via onderkant lat terug in het veld stuitte en was Delano Unaola er als de kippen bij om 2-0 te scoren. Een goede actie van Tom Stormink vlak voor rust had beter lot verdiend maar het mocht niet zo zijn. In de rust werd de nog niet helemaal fitte Aron de Haan gewisseld voor Koen ter Riele. Het eerste wapenfeit in de tweede helft was voor Nicky Eekhuis die onnodig balverlies van Nick van Uffelen bijna afstrafte maar te slap inschoot. Een prima voorzet van Frank v.d.Linde werd door Tom Stormink koppend verlengd maar helaas voor Cupa naast het doel van Jay Koster. Een prima pass van Koen ter Riele op Tom Stormink maakte dat deze vanaf links een voorzet kon geven maar deze belandde in de handen van de grijpgrage Twellose keeper. Halverwege de tweede helft na een ingooi op links werd de bal door Twello tot bij de tweede paal voorgegeven en kon Yannick Gorter simpel binnen tikken 3-0. De toch al niet gelukkig spelende Frank v.d. Linde kreeg de bal ongelukkig op zijn bovenarm en voor scheidsrechter de Graaf reden de bal weer op de stip te leggen. Yannick Gorter wist wel raad met deze mogelijkheid en wat opvallend was dat bij beide penalty’s geen gele kaart werd getoond 4-0. Blijkbaar vond de leidsman de penalty’s al voldoende gestraft. Jan de Croon moest zich vanwege een blessure laten vervangen door Sven de Leau. Op het eind van de wedstrijd wist Twello met twee mooi opgezette aanvallen en dito afrondingen via de ingevallen Tim Evers de score op te voeren tot de geflatteerde 6-0 overwinning. Een schrale troost voor Cupa is dat het tweede team van Cupa o.l.v. Willy van Schaik en Jos Beersma met 6-1 wist te winnen van het altijd lastige Edesche Boys 2. Volgende week speelt Cupa uit op het kunstgras van S.C.Wesepe