Cupa winnaar in de laatste derby Cupa-Wilp

Bussloo- Onder grote publieke belangstelling is de laatste derby Cupa-Wilp gespeeld aan de Baron van Wijnbergenlaan in Bussloo. Waar Cupa trainer Bram Wansink, de laatste weken regelmatig jeugdspelers op de reserve bank liet plaats nemen, koos hij nu voor routine. Zo kon het gebeuren dat Björn de Haan, Joachim Reuzel en de niet geheel fitte Tom Leerkes de reserve bank bezetten. In de basis opstelling van Cupa werd Yordi de Leau de bewaker van Wilp clubtopscorer Mark Wolters wat Yordi perfect uitvoerde. S.V.Wilp moest ook improviseren met de opstelling en had ook niet geheel fitte spelers op de bank.

De wedstrijd stond o.l.v de heer Smeenge uit Goor die de derby prima aanvoelde maar ook de spelers van beide teams verdienen een compliment en toonden veel wederzijds respect.
Voorafgaand aan de wedstrijd was er veel vuurwerk te beluisteren en te zien, geregeld door het sfeerteam van Cupa. Het begin van de wedstrijd kenmerkte zich door veel nervositeit wat zich uitte in veel onnauwkeurigheid en balverlies.
Al in de eerste minuut was aanvoerder Jan de Croon in kansrijke positie om te scoren maar kon onvoldoende controleren. Na een kwartier spelen was het Aron de Haan die op snelheid door het centrum van de Wilpse verdediging kon slalommen en keeper Pascal Veldhoen van Wilp kansloos liet 1-0. Niet veel later een identieke situatie maar nu kon Pascal redding brengen. Halverwege de eerste helft belandde een mooie diagonale pass vanaf links naar rechts bij Johan van Triest maar hoewel technisch vaardig kon hij niet controleren om gevaarlijk te worden. Ook Bart Keurhorst van Wilp kon met een vrije trap Cupa keeper Jeroen Bouwhuis niet verontrusten. Niet veel later zag dezelfde speler een voorzet hard voorlangs gaan waar deze door alle spelers werd gemist. Een knappe aanval van Cupa uitgevoerd door Tom Stormink en Aron de Haan had beter lot verdiend maar helaas ontbrak de finishing touch. Op slag van rust ging een schot van Sander Dokter over en naast het Cupa doel. Beide teams begonnen ongewijzigd aan de tweede helft en Jan de Croon zag een omhaal naast gaan. Na een vrije trap gevolgd door een corner kopte Sander Dokter net naast. Na een uur spelen mocht Nick van Uffelen op rechts met links een corner nemen die precies op het hoofd belande van Tom Stormink 2-0. Dezelfde Nick werd vervangen door good old Björn de Haan en amper een paar minuten in het veld etaleerde hij zijn klasse.
Met een schot van zeker 40 meter afstand, over Pascal Veldhoen, bracht hij de 3-0 op het denkbeeldige scorebord. Thomas Kroes werd bij Wilp vervangen door broer Maarten en bij Cupa kwam routinier Joachim Reuzel. Ook de licht geblesseerde Tom Leerkes mocht zijn minuten maken en het slotakkoord was voor Wilp Bart Keurhorst wist met een mooie lob Bouwhuis te passeren. Wilp gaf de laatste 10 minuten nog wat gas maar kon geen verandering in de stand aanbrengen en kon Cupa een verdiende overwinning bijschrijven.
Na afloop was het nog lang gezellig bij Cupa bij de Hollandse middag. Zondag speelt Cupa uit tegen koploper Davo.