Cupa wint maar lijdt ook zwaar verlies

Bussloo- Cupa moest uit tegen Epse aantreden met vervangers voor keeper Jeroen Bouwhuis, Aron de Haan en Nick van Uffelen. Zij werden vervangen door respectievelijk Kay Smeyer, Björn Hendriks en Yordi de Leau. De invallers speelden een prima wedstrijd en kweten zich prima van hun taak.

Al in de derde minuut scoorde Jan de Croon maar zijn doelpunt werd afgekeurd al dan niet terecht. Jan loste diverse schoten op doel of naast en over of schoot tegen de Epse keeper op. In de achttiende minuut werd spits Tom Stormink zwaar getackeld binnen de zestien en stortte krimpend van pijn ter aarde wat door de scheidsrechter foutief ingeschat werd. Penalty of niet Tom werd met de ambulance naar het Deventer Ziekenhuis afgevoerd en is direct geopereerd aan zijn hielbeen. Na een half uur oponthoud en na overleg met beide teams werd besloten de wedstrijd uit te spelen. Tom Leerkes kwam de onfortuinlijke Stormink vervangen. Voor beide doelen deden zich kansen voor maar op moment suprême ontbrak de zuiverheid. Cupa kwam een keer goed weg toen Lars v.d.Werf boven Kay Smeyer de lat raakte. Het was de goed en slim spelende Björn Hendriks die zichzelf goed vrij wist te spelen en heel beheerst scoorde 0-1. Een vrije trap vanaf twintig meter voor Epse werd laag over de grond ingeschoten maar goed gepakt door Kay. Op slag van rust liet Jan de Croon nog een geweldige pegel los welke net zo geweldig werd gekeerd door Epse keeper Wytze Maas waarmee gerust werd. Epse ging direct na de rust opportunister spelen en dwong Kay tot een geweldige reflex. Epse kwam op gelijke hoogte door invaller Chiel van Brussel die dwars door de Cupa verdediging mocht slalommen 1-1. Over en weer deden zich kansen voor al had Cupa wel het betere van het spel en kan het zich verwijten dat het onnodig spannend bleef. Tien minuten voor tijd was het Jan de Croon die eindelijk één van zijn vele kansen benutte. Het werd er een om in te lijsten door te scoren met een lob naar de verste paal over de te ver voor zijn doel staande keeper van Epse 1-2. Even werd het nog hectisch in de sportieve wedstrijd toen de sterk spelende Yordi de Leau fors werd onderuitgehaald wat een drietal spelers geel kostte toen zij verhaal gingen halen. Drie verdiende punten met een bittere nasmaak, komend weekend is Cupa vrij van competitie verplichtingen.