Cupa wint met ruime cijfers van Emst

Bussloo- Cupa begon goed aan de wedstrijd tegen Emst en de eerste twintig minuten speelde het zoals je het als trainer graag wilt zien. Al in de vijfde minuut kwam Cupa op voorsprong na een scrimmage voor het doel van Emst. Het was de voor de geblesseerde Frank v.d.Linde spelende Maarten de Croon die voor Cupa de score opende 1-0. Na een mooie aanval via de rechterkant werd de bal over de hele linie voorgegeven en was het de slim spelende Björn Hendriks die 2-0 aantekende.

Of het aan de voorsprong of dat Emst haar rug rechtte lag, Cupa liet meer en meer het initiatief aan Emst. Een mistrap in de verdediging bij Cupa bezorgde Emst een goede kans maar Cupa keeper Jeroen Bouwhuis toonde zich weer betrouwbaar en bracht redding. Niet veel later werd een voorzet van links door Emst gelukkig voor Cupa gemist door twee aanvallers van Emst. Laatste hoogstandje voor de rust was een mooie pass van Niels v.d. Linde op Aron de Haan die technisch fraai controleerde maar helaas voor hem vervolgens over schoot. Jammer voor Bas ter Riele was een gele kaart voor hands waarbij van enige opzet geen sprake was. Na de thee was Bas Linthorst vervangen door Yordi de Leau en hij kweet zich zoals van hem gewend goed van zijn taak. Cupa pakte meer en meer de draad op van de eerste twintig minuten en liet een aantal mooie aanvallen zien. Halverwege de tweede helft was er een prachtige pass van de goed spelende Bas ter Riele op Jan de Croon die op zijn beurt de langs sprintende Remco Bloem op maat de bal meegaf. Deze wist heel beheerst dit mooie staaltje van voetbal doeltreffend af te ronden 3-0. Good Old Björn de Haan in het team gekomen voor Erwin Elders wilde niet achter blijven en gaf een magnifieke pass op Aron de Haan. Na weer prima technische controle wist deze nu wel te scoren en de eindstand op het score bord 4-0 te zetten. Een mooie overwinning met bij fases goed verzorgd voetbal wat uiteraard ook een compliment is aan trainer/coach Bram Wansink. Deze sportieve wedstrijd werd voortreffelijk geleid door scheidsrechter C Taflan uit Deventer. Volgende week speelt Cupa om 14.00 uur tegen buurman S.V.Wilp.