Dames VenL klaar voor kampioenschap

De Vecht- Vandaag mochten de koplopers uit de Vecht naar Steenderen om de strijd aan te binden met Basteom. Een vereniging die voetbal hoog in het vaandel heeft staan. Basteom doet weliswaar niet meer mee om het kampioenschap maar het was een lastige tegenstander. Ook vandaag kreeg VenL kansen maar helaas lukte het niet om de wedstrijd al voor rust naar onze hand te zetten.

Zo kwam Sharon Casteel een keer alleen voor de keeper maar ze was net niet rustig genoeg om de hoek uiit te zoeken. Ook Stefanie Hurenkamp kwam een keer in een geweldige scoringspositie maar haar schot was net niet zuiver genoeg. Sharon Casteel bleef met haar snelle zus Cissy en de andere balvaste zus Linda een ware kwelling voor de verdedigsters van Basteom. Na 30 minuten kantelde de wedstrijd. Het vuur was er uit bij Basteom en V en L trok de wedstrijd naar zich toe. Bij vlagen werd er weer gecombineerd terwijl de eerste 30 minuten daar geen sprake van was. Toen de uitstekend fluitende scheidsrechter voor de rust floot was het nog 0-0
De 2e helft begon zoals de 1e was geeindigd. Nog meer druk van V en L. In de 5e minuut was het dan ook raak. Opnieuw kwam Cissy Casteel alleen voor de keepster van Basteom. Zij schoot tegen haar aan maar de bal sprong voor Lieke Hopman haar voeten en zij heeft een geweldig schot. 0-1 voor V en L. De neutrale toeschouwer zal vanaf dat moment gedacht hebben: Dit V en L kan echt voetballen. Er werd steeds meer gecombineerd. Balletjes terug, balletjes breed. Daardoor kregen VenL steeds meer kansen, en ook de conditie was beter van de Vechtse dames. Het was dan ook dik verdiend dat de op 0-2 op het scorebord kwam door een mooi doelpunt van Sharon Casteel. Door die druk krijg je ook corners mee en uit een van die cornerballen was het Cissy Casteel die de 0-3 binnen kopte. Inderdaad “kopte”. Volgens de trainer het eerste doelpunt met het hoofd. Zus Sharon zat er in de eerste helft ook vlak bij maar eer wie eer toekomt, Cissy was de eerste. De wedstrijd werd gecontroleerd uitgespeeld. Nog 2 wedstrijden te gaan, waarvan de volgende op 27 april thuis tegen de nummer 2 op de ranglijst. Bij winst is dames 1 van Sv VenL kampioen.