Dames VenL vol passie in tweede helft

De Vecht- Afgelopen zondag de tweede wedstrijd van de dames van Sv VenL uit tegen Nijmegen. Een wedstrijd met 2 gezichten voor VenL. De eerste helft een minder spelend V en L en de 2e helft was alles voor datzelfde VenL. Het team moet nog een beetje wennen aan de 3e klasse, waarin het allemaal een tandje sneller gaat dan vorig jaar. Daarbij komt dat fouten keihard worden afgestraft.

Het eerste tegendoelpunt ontstond door een communicatiefout. Een ingooi van Stefanie Hurenkamp bracht laatste man Jorien Oudshoorn in de problemen. De spits van Nijmegen was net iets agressiever in het duel waardoor zij alleen voor keepster Leonie Spijker kwam. Ze legde beheerst af op een medespeelsters bij de 2e paal. 0-1 was een feit.
De 0-2 kwam voort uit een vorm van flipperkastvoetbal in de VenL 16. Opnieuw was er een speelster van Nijmegen wat scherper dan onze speelsters. Toen de bal voor haar voeten viel had ze nog geen halve seconde nodig om de bal binnen te schieten. Bij de 0-3 verloor Ilona Keijzer een duel. Het leek er even op dat ze net op tijd redding zou brengen maar helaas de spits van Nijmegen gaf niet op en won alsnog het duel en kon binnen tikken.
Na dit doelpunt derde tegendoelpunt was het zelfvertrouwen bij een aantal speelsters van V en L ver te zoeken was. Het lukte niet meer om tot voetbal te komen, door te weinig beweging konden ze de bal niet kwijt en werd de lange bal gebruikt. Het eerste doelpunt maakte duidelijk waar het bij VenL aan ontbrak. Beweging. Stefanie Hurenkamp, de linksback, ging zich met de aanval bemoeien en kwam ergens op het middenveld in balbezit. Na een korte dribbel gaf ze een voorzet op maat naar onze spits Femke Koldenhof en die wist er wel raad mee, want zij schoot hard binnen, 1 – 3. De 1 - 4 werd gescoord vanuit een corner. Na een aantal wissels in de rust, stond er een ander VenL, wat speelde met meer passie. Al gauw scoorde Ilona Keijzer 2-4. Door een foutje bij Monique Streppel kreeg de tegenstander kans om te schieten maar de paal was de redder. Vervolgens wist Femke Koldenhof op rechts haar tegenstander voorbij te komen en vervolgens een strakke voorzet te geven. De bal werd door de duikende keeper het veld ingestompt. Voor de voeten van Celester Keijzer die hard binnen schoot, 3 - 4. Het begon te lopen. Met kansen op de gelijkmaker kwam VenL niet meer tot scoren, maar door een miscommunicatie bij VenL kreeg Nijmegen die kans wel. Eindstand 3 - 5.