Deventer een maatje te groot voor V en L

DE VECHT- Vandaag had VenL de mogelijkheid om de derde plek te veroveren, en nog wel tegen directe concurrent Deventer. Trainer Marc Mölder moest vandaag sleutelen aan de defensie, want rots in de branding Niels Dreierink was afwezig vandaag. Onder een prachtig najaarszonnetje ging V en L fris van start, met al meteen enkele goede mogelijkheden om tot scoren te komen.

Op het cruciale moment was de passing net niet zuiver genoeg om hun keeper in verlegenheid te brengen. Na een kwartiertje zakte het spel van VenL een beetje in waardoor de tegenpartij beter in hun spel kon komen. Al snel werd duidelijk dat de voorhoedespelers van Deventer de verdediging van V en L vandaag veel werk zouden bezorgen. Halverwege de eerste helft was er een grote kans voor de spits van Deventer, maar keeper Arno Dolman had een goede redding in huis. De laatste 20 minuten was van beide zijden rommelig met veel balverlies. De bezoekende club was al in gedachten bij de donderpreek van de trainer in de rust, maar Deventer mocht nog een corner nemen. De bal belandde bij de tweede paal en via de onderkant lat wist Arno Dolman met zijn hoofd de bal in eigen doel te werken 1-0.
In de tweede helft moest Arno Huisman geblesseerd afhaken en werd vervangen door Sander Kamphorst. In 10 minuten tijd wist Deventer goed met de geboden ruimte om te gaan en wist feilloos de twee en de drie nul aan te tekenen. Trainer Marc Mölder besloot om vol op de aanval te spelen en wisselde Remy-Buthod voor Stefan Kamphorst. Niet veel later moest ook spits Eduard van den Beld geblesseerd het veld verlaten. Zijn vervanger Lars Dreierink bracht weer nieuw elan in het spel van VenL. De offensieve daden drang werd beloond met een treffer in de 72ste minuut van Tom Kamphorst. Hij wist de bal feilloos in het dak van het doel te rossen 3-1. Heel even mocht VenL hopen op de aansluitingstreffer, maar achterin werd wel heel veel ruimte weggegeven. In de 80ste minuut viel dan toch de beslissing, want met een vlijm scherpe counter werd alsnog de 4-1 gescoord. VenL kreeg nog enkele goede kansen om de stand wat draaglijker te maken, maar het was Deventer die nog twee keer doeltreffend was. Eindstand 6-1.