Doelpuntenfestijn in Emst

De Vecht- Vandaag de inhaalwedstrijd tegen sv. Emst. Alle elftallen van V en L die vandaag in actie kwamen speelden met rouwbanden om. Ook werd bij aanvang één minuut stilte in acht genomen ter  nagedachtenis van clubicoon Harrie Kamphorst. Vandaag werd trainer Marc Mölder vervangen door Hein Kerkdijk, die normaal het tweede elftal onder zijn hoede heeft.

De start van de wedstrijd was rommelig met veel onnodig balverlies van beide ploegen. Al in de 14 de minuut werd vrije doortocht verleend aan de snelle spits van sv. Emst. Zijn inzet belandde echter op de paal tot opluchting van de meegereisde supporters. Hierna begon V en l iets beter te combineren en met in de 30ste minuut een vrije trap tot gevolg. Sander Kamphorst mocht aanleggen en met een verwoestend schot liet hij de keeper kansloos 0-1. Op slag van rust wist centrale verdediger Bjorn Jacobs de bal niet goed te controleren waardoor de spits van sv. Emst alleen op de keeper kon afgaan. Oog in oog met keeper Arno Dolman faalde hij niet en schoot beheerst binnen 1-1. In de tweede helft begon V en L weer veel te slap en werd op strijdlust afgetroefd door de thuisploeg. Binnen 5 minuten wist sv. Emst twee keer te scoren, waarbij het derde doelpunt ook keeper Arno Dolman niet geheel vrij uitging. In de 50 ste minuut besloot trainer Hein Kerkdijk in te grijpen en stuurde Marco Bouwmeester als vervanger van Sander Kamphorst het veld in. Al binnen 5 minuten had deze tactiek succes want hij wist Stefan Kamphorst knap vrij te spelen. Zijn inzet werd van richting veranderd waardoor de keeper kansloos was 3-2. V en L ging vol op de aanval waardoor achterin veel ruimte moest worden weggegeven. In de 81 ste minuut mocht sv. Emst een corner nemen, die niet goed werd beoordeeld. Een verdediger van V en l werd simpel weggezet en waardoor de spits van sv. Emst gemakkelijk kon binnen schuiven 4-2. De thuisploeg bleef loeren op de counter en kreeg daardoor ook de betere kansen. Met nog 5 minuten op de klok zag je de overtuiging van V en L om een goed resultaat te halen weg vloeien. Tom Kamphorst mocht aanleggen voor een vrije trap en de keeper zag de bal te laat 4-3. Nog geen twee minuten later opnieuw een vrije trap en tot verbijstering van de Emst supporters werd deze opnieuw binnen gekegeld door Tom Kamphorst 4-4. Het veldspel was ver onder de maat waardoor een punt het meest haalbare was. Volgende week staat de derby tegen sv. Terwolde op het programma. Trainer Marc Mölder heeft nog een week om de heren weer scherp te krijgen.