Eerste eredivisietitel De Boerehofstee lonkt

Wilp- De heren van tennisvereniging De Boerehofstee behaalden zaterdag een belangrijke overwinning  op TC Veenendaal. Op de voorlaatste competitiedag speelde De Boerehofstee thuis tegen degradatiekandidaat TC Veenendaal. De voorsprong op mede-kampioenskandidaat LTC Soestdijk behouden, stond centraal.

En dat lukte met een mooie 6-0 overwinning op Veenendaal. De eerste single werd met 6-3, 6-1 gewonnen door Eddy Schol. Tom Clavel trok de tweede single naar zich toe met 6-1, 6-2. Ook de derde en de vierde single leverden winst op. Rens Kamphuis en Coen Jonker wonnen deze met respectievelijk 6-4 en 6-3 en 5-7, 6-4 en 6-4. De eerste dubbel werd zonder te spelen opgegeven door TC Veenendaal, waarna de tweede dubbel met Ruud van der Plank en Coen Jonker op een thriller uitliep. De Boerehofstee begon zeer sterk en won de eerste set met 6-1. In de tweede set leek een beslissende voorsprong van 4-1 te zijn genomen. De tegenstanders speelden vanaf dit moment alles of niets en bogen de stand om naar 4-5 voorsprong. Tijdens deze game kregen ze twee setpoints, maar beide kansen werden niet benut. De set liep uit op een bloedstollende tiebreak. Die werd, na diverse match- en setpoints over en weer, uiteindelijk beslist met 11-9 voor De Boerehofstee. Op zaterdag 30 mei spelen de heren van De Boerehofstee om het kampioenschap in de eredivisie.
Winst dames
De dames van tennisvereniging De Boerehofstee speelden zaterdag tegen nieuwkomers in de Eredivisie, BLTC Baarn. Baarn bracht een team met slechts drie mensen op de been, zodat De Boerehofstee-dames zonder te spelen op een 2-0 voorsprong kwamen. Nicole Teunissen, terug van een periode blessureleed, speelde vervolgens haar eerste single. Deze begon vrij moeizaam maar toch won Teunissen in twee sets. Hester ter Veer speelde de tweede single en had het niet makkelijk, maar won eveneens in twee sets. Hanneke Duning won ook haar single in twee sets. Vervolgens werd maar één dubbel gespeeld. Nicole Teunissen een Marjol Bosman begonnen voortvarend, zij kwamen op een 5-2 voorsprong, maar konden dit niet vasthouden. De set werd verloren met 7-5, de tweede set kwamen zij achter met 5-1. Dit wisten ze weer terug te halen tot 6-5 voor, maar uiteindelijk verloren zij toch met 7-6 door goed en vast spel van de tegenstanders. Een goede 5-1 overwinning stond uiteindelijk op het scorebord.