GA Eagles verliest van Hapoel Ironi Kiryat Shmona.

TERWOLDE- Zaterdag 26 juli werd al weer de laatste Intermontage oefenwedstrijd ter voorbereiding op het eredivisie seizoen 2014 – 2015 gespeeld op het veld van sv Terwolde.  De organisatie kan wederom terug kijken op een zeer geslaagd trainingskamp. Langs deze weg wil de GA Eagles commissie en sv Terwolde alle vrijwilligers (100 stuks) nogmaals bedanken voor zijn of haar inzet en hopen ook volgend jaar ook weer een beroep op jullie te mogen doen.  Tevens een groot woord van dank voor de sponsor van dit trainingskamp: Intermontage uit Terwolde. Dit jaar hebben ruim 5000 mensen de poorten van sportcomplex  “De Woldermarck” weten te vinden.

De Eagles speelden tegen Hapoel Ironi Kiryat Shmona uit Israel. Dit was voor de Israeliërs de laatste oefenwedstrijd ter voorbereiding op de Europa league wedstrijd tegen Dinamo Moskou van donderdag 31 juli. De adelaars uit Deventer begonnen met nieuweling Lesly de Sa in het basisteam en hij was voortdurend dreigend aanwezig met snelheid en wendbaarheid als grote wapens. De gasten hadden het betere van het spel in de eerste helft en waren met name gevaarlijk met aanvallen door het centrum. In de 17e minuut was de eerste echte kans echter Erik Cummins redde zeer fraai. De wedstrijd speelde zich veel af op het middenvelden de leiding was in handen van de M. van den Kerkhof met assistentie van Olde Olthof en Gerritsen en er waren 700 toeschouwers. De gasten kwamen in de 32e minuut op 0-1 dankzij David Manga die slim was weggelopen bij zijn bewaker Xandro Schenk. Amper 5 minuten later maakte Rodgers Kola 0-2 en dit was tevens de ruststand. De Eagles kwamen zeer gedreven uit de kleedkamer en hadden de gehele tweede helft het heft in handen en hadden veel balbezit echter grote kansen kregen de Eagles niet. De Sa had een mooie combinatie met Alex Kolder echter het leidde niet tot een doelpunt. De gasten beperkten zicht tot verdedigen en maakten vele kleine overtredingen. De spanning in de wedstrijd keerde terug nadat Bart Briends met een harde kopbal de stand van 1-2 op het scorebord zette. De Deventernaren zetten nog wel aan maar de defensie van Hapoel hield gemakkelijk stand.