Go Ahead Eagles wint met miniem verschil

Terwolde- Afgelopen zaterdag werd de wedstrijd Go Ahead Eagles – Excelsior Rotterdam gespeeld op de velden van sv Terwolde onder zeer tropische omstandigheden. Voorafgaand aan deze wedstrijd werd er 1 minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de fatale vlucht MH17. Sv Terwolde had tevens gehoor gegeven aan de oproep van de KNVB om de vlag half stok te hangen. De leiding was in handen van scheidsrechter Sanders met assistentie van de Strijker en Van Deursen.

Het was erg warm en dat was aan het spel af te lezen. Daarom lag het tempo niet al te hoog. De supporters zochten de schaduw op of kochten een drankje bij één van de kioskjes. Het spel speelde zich voornamelijk af op en rondom het middenveld. De vier camera’s van respectievelijk TV Oost TV Rijnmond en van GA Eagles en Excelsior konden het veld prima overzien. Intermontage BV had speciaal voor deze wedstrijd twee steigers opgebouwd. Na zo’n 22 minuten blies scheidsrechter Sanders op zijn fluit en hij onderbrak de wedstrijd voor een extra drinkpauze. In de 29e minuut was het eerste kansje van de wedstrijd maar de kopbal van Jordan Botaka ging net over. Go Ahead werd pas in de 36e minuut een beetje gevaarlijk maar het schot van Marnix Kolder ging over. De toon was echter nu wel gezet want amper één minuut later schoot Job vd Linden een vrije trap net naast het doel. Net voor rust gaf de defensie van de Eagles een kadootje aan de tegenstander want na slecht uitverdedigen kreeg Excelsior een unieke mogelijkheid op de 0-1 echter deze kans werd zeer slecht uitgespeeld en derhalve ging men met 0-0 de rust in. Go Ahead Eagles ging twee keer wisselen in de rust want Jeffrey Rijdijk en Xandro Schenk kwamen er in voor Lars Lambooij en Job vd Linden.
De tweede helft was een stuk levendiger en dit was een presentje voor de aanwezige toeschouwers die de hitte hadden getrotseerd om hun club aan te moedigen. Go Ahead Eagles werd gevaarlijker en trok het spel meer en meer naar zich toe zonder echt goed te spelen. Er was veel balverlies en men was slordig in de passing. Toen Alex Kolder werd vervangen ging Alex Schalk in de spits spelen en hij liet meteen zien dat hij een echte spits is die zeer doelgericht te werk gaat. Excelsior kwam er af en toe gevaarlijk uit en uit een corner kwam een mogelijkheid voor de Kralingers echter doelman Cummins redde bekwaam. In de 77e minuut zorgde Alex Schalk voor het hoogtepunt van de wedstrijd want hij schoot de bal fraai diagonaal in de rechterkruising 1-0. Sjoerd Overgoor schoot nog een keer in het zijnet maar dat was de laatste mogelijkheid van de wedstrijd. De trainers waren tevreden want men had vele spelers spelminuten kunnen geven en iedereen was heel gebleven.
De laatste wedstrijd van de Eagles in Terwolde vindt plaats op zaterdag 26 juli en dan is de bekerwinnaar van Israël de tegenstander. De wedstrijd tegen Hapoel Shmona begint om 15:00 uur. De velden zijn te vinden aan de Everwijnstraat te Terwolde.