Gretig Twello zorgt voor thuiswinst

Twello- De jongens van SV Twello waren duidelijk in een gretige bui in het eerste kwartier tegen Emst. Met vlot combinatie voetbal van de thuisploeg werden zeker 3 kansen gecreëerd, maar gescoord werd er nog niet. Verder kreeg SV Twello in de beginfase nog een uitstekende kans door een verkeerde uitschietbal van de keeper van Emst.

Deze kwam in de voeten bij Tom Nijdeken. Tom schoot echter naast. In de 16e minuut kwam Yannick Gorter voor het doel en schoot op de keeper, deze had niet direct vast en daardoor maakte Yannick Gorter in de rebound de 1-0 voor SV Twello. In het laatste kwartier van de eerste helft kreeg SV Twello een vrije trap mee. Wederom was het Yannick Gorter die doeltreffend uithaalde, 2-0. Op naar de thee in de rust.
Na de rust bleef SV Twello sterk voetballen, wat resulteerde in meerdere kansen. Helaas stond het vizier niet helemaal op scherp. Zo kreeg Bert Westendorp, na een mooie combinatie tussen Max van Veen en Rick Uninge, een uitstekende kans, maar hij schoot de bal over. Vanuit het niets kreeg Emst in de 68e minuut een strafschop mee. SV Twello keeper Matthe Oostendorp pakte deze strafschop uitstekend en zo hield de thuisploeg nog steeds de 0. Na deze gemiste strafschop leek Emst er niet echt meer in te geloven. In de 78e minuut maakte Berry van de Scheer aan alle twijfel een eind door de 3-0 binnen te schieten. In de resterende tijd kreeg SV Twello, via onder andere invaller Tim Evers en Berry v.d. Scheer, nog een aantal mogelijkheden de score verder op te voeren. De eindstand bleef 3-0. De 1ste thuiswinst. Een mooie afsluiting voor de heren van SV Twello. Een goed gevoel om volgende week zondag bij Go Ahead de resterende 20 minuten nog te spelen van de gestaakte wedstrijd van afgelopen week. Ofwel op naar de volgende 3 punten!