Lentelive geeft VenL vleugels

De Vecht- Vandaag stond de zware uitwedstrijd tegen Klarenbeek  op de planning. Thuis werd redelijk kansloos verloren, dus VenL had wat recht te zetten. Gisteravond was menig selectiespeler present bij het grote festijn van LenteLive in de Vecht. Bij de supporters bestond de vrees, dat niet iedere selectiespeler topfit aan de start zou verschijnen.

Er moest gevoetbald worden op kunstgras, daar zou een technische speler zijn voordeel uit kunnen halen. De eerste 10 minuten werd al snel de aanvallende intenties van Klarenbeek duidelijk. Er was veel beweging voorin van hun spitsen en de verdediging van VenL stond veel te ruim in de dekking. De eerste grote kans ontstond ook hierdoor maar onze keeper Arno Dolman redde uitstekend. Na 10 minuten wierp VenL de schroom van zich af en probeerde met goed positiespel de verdediging van Klarenbeek onder druk te zetten. Spits Eduard van den Beld werd aangespeeld aan de linkerkant en hij wist een geweldige voorzet te geven aan Wesley Hofman. Deze bedacht zich geen seconde en liet de keeper met een fraai schot in de rechterbovenhoek kansloos 0-1. Niet lang daarna mocht Roy Bouwmeester alleen op de keeper afgaan maar zijn stiftbal was te slapjes en kon simpel gepareerd worden. Klarenbeek liet zich echter niet uit het veld slaan maar zij waren ongelukkig in de afwerking. In de 35ste minuut werd Eduard van den Beld aangespeeld in de zestien. Hij wist zich knap vrij te draaien en met rechts vernietigend uithalen 0-2. De scheidsrechter liet nogal doorspelen en Klarenbeek was al in gedachten bij de thee.
De bal werd echter nog één keer voorgeslingerd en Eduard van den Beld wist hem met zijn hoofd subliem in de rechterbovenhoek te krullen 0-3. In de tweede helft had Klarenbeek een tactische wissel doorgevoerd want hun centrale middenvelder stond nu linkerspits. VenL had ook Jordy Berenschot in de kleedkamer achtergelaten en op zijn positie stond nu Pim van ’t Erve. Zoals gewoonlijk waren de spieren van VenL nog een beetje stram na de thee want Klarenbeek wist enkele keren gevaarlijk door de verdediging heen te breken. Bjorn Jacobs kreeg geel omdat de snelle linkerspits hem alweer te glad afwas. Trainer Marc Mölder zag dat hij zo het einde van de wedstrijd niet ging halen en liet Marco Bouwmeester van positie wisselen. Door zijn gestroomlijnde kapsel moest hij in staat worden geacht om de snelle linkerspits bij te benen. Deze positiewisseling pakte goed uit want VenL kreeg weer grip op de wedstrijd. Een kwartier voor tijd was er een goede loopactie van onze centrale verdediger Niels Dreierink. Hij wist de keeper handig te omspelen maar hij presteerde tot ontzetting van de toeschouwers om de bal naast te schieten. Klarenbeek gaf zich nog niet gewonnen en wist dan toch eindelijk keeper Arno Dolman te verschalken. De goal kwam echter te laat om de spanning in de wedstrijd terug te brengen. Eindstand 1-3.