Mooie overwinning handballers Voorwaarts

Twello- Afgelopen zaterdag stond de handbalwedstrijd Van Niel Voorwaarts- Lettele op het programma. Lettele staat een aantal plekken onder ons, dus volgens de statistieken zouden we deze wedstrijd moeten winnen. Nadat ‘welp’ Nikkie Teunissen de eerste bal miste, heeft ze in de rebound toch nog weten te scoren. Nu kon de wedstrijd officieel beginnen.

Na het startsignaal waren de meiden erg fanatiek en gebrand om de wedstrijd te winnen. De verdediging stond goed, veel ballen werden geblokt door de verdediging. In de aanval had Voorwaarts de eerste minuten even moeite met de offensieve dekking van Lettele, maar al snel zagen de meiden hoe ze hier mee om moesten gaan. Door snel de bal rond te laten gaan, ontstonden er veel gaten, waardoor Voorwaarts wist te scoren. Later veranderde Lettele de verdediging, waardoor Voorwaarts veel wissels konden spelen, waar doelpunten uitkwamen. De ruststand was: 13-6 in het voordeel van Voorwaarts. De tweede helft waren de meiden van Voorwaarts iets minder scherp, waardoor er soms wat slordig spel was en de ballen niet goed werden afgerond. Toch stond de verdediging nog steeds goed en wist Lettele niet meer dichtbij te komen. De laatste tien minuten van de wedstrijd was erg rommelig. Lettele werd een stuk feller en er werden over en weer een aantal overtredingen gemaakt. Dit is een leerpuntje voor de meiden van Voorwaarts: Scherp en geconcentreerd blijven tot de laatste minuut. De eindstand was: 24-16. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen OBW te wachten, aanvang 13.00 uur in Zevenaar.