Opnieuw een zege na Lentelive voor V en L

De Vecht- Vandaag de laatste wedstrijd tegen Cupa, zoals bekend gaan ze volgend jaar een samenwerkingsverband aan met sv. Wilp. Net als Sv V en L zit Cupa ook in een moeilijke fase, voorgaande wedstrijden werden weinig punten gepakt. Bij de warming-up diende de eerste tegenvaller zich al aan, Stan Mentink moest met liesklachten afhaken. Positief was wel dat Tom Kamphorst eindelijk zijn rentree in de hoofdmacht mocht maken.

Veel supporters waren benieuwd hoe fris de spelers op het veld stonden, na een zware beproeving gisteravond in de tent van Lentelive. V en L begon goed aan de wedstrijd tegen een Cupa die angstig speelde en ver terug zakte. Met Tom Kamphorst die een natuurlijke drive naar voren heeft, werd wel duidelijk wat V en L de afgelopen wedstrijden gemist heeft. Al in de 6de minuut mocht Wesley Hofman in de zestien ongehinderd de bal aannemen, zijn schot werd wel van richting veranderd waardoor de keeper kansloos was 0-1. Twee minuten later had keeper Arno Dolman het geluk aan zijn zijde. Hij beoordeelde een bal verkeerd maar de treffer werd afgekeurd. Grensrechter Gerard Klumper stond goed op te letten want de bal was over de achterlijn. In de 12de minuut mocht Tom Kamphorst een vrije trap nemen. De voorzet belandde bij de tweede paal en werd simpel binnen getikt door Eduard van den Beld 0-2. Het volgende kwartier stond in het teken van vrije trappen veroorzaakt door hands. Bij de geringste aanraking werd al een vrije trap toegekend. Een hoogtepunt voor Cupa was dan in de 20ste minuut, maar de vrije trap belandde echter op de lat. In de 35ste minuut wist Arno van Welie goed door te gaan op de rechterflank en zijn voorzet was op maat. De mee opgekomen Arno Huisman wist de bal goed te controleren en gaf de keeper geen kans 0-3. In deze fase van de wedstrijd had VenL de score nog wel verder op kunnen voeren, want Cupa maakte een ongeïnspireerde indruk. De tweede helft stond in het teken van blessures. Wesley Hofman moest gewisseld worden en Bjorn Jacobs liep een gescheurde wenkbrauw op. Het baltempo in de tweede helft was duidelijk lager, en Cupa was niet bij machte om V en L serieus onder druk te zetten. Na een half uurtje wist Tom Kamphorst goed door te gaan op de as van het veld en kon Eduard van den Beld in staat stellen om zijn tweede treffer aan te tekenen 0-4. Feie Overvelde mocht ook nog zijn opwachting maken na lang blessureleed. De vele uren in de sportschool hebben zijn lichaam goed gedaan. Door de noeste arbeid van Feie op de rand van de zestien, wist Cupa de bal niet goed weg te werken. De bal belandde voor de voeten van Eduard van den Beld en verraste de keeper in de rechter hoek 0-5. Door de vele blessures werd zelfs teamcaptain Sten Roeterd ingebracht. Niet geheel toevallig viel toen ook de tegentreffer 1-5. Sten moet hebben gedacht, langs de lijn lijkt het veel makkelijker dan in het veld. Trainer Marc Mölder was uiteraard in zijn nopjes met de ruime overwinning. A.s Donderdagavond een inhaalwedstrijd tegen Wilp uit.