Première Damesbasketbal

Twello- De SV Twello dames speelden hun eerste wedstrijd van het seizoen, samen met dames uit Epe (BASE).  Dit U18 team komt in de competitie Rayon Oost uit onder BASE/SVT. Tegenstander was het jonge Pluto uit Wageningen. BASE/SVT is met 12 speelsters vol bezet. Dit biedt de mogelijkheid om harder te lopen en vaker te wisselen. Het eerste kwart werkte dit prima. BASE/SVT startte sterk met 2 scores, maar daarna nam Pluto even het initiatief over en wist 3x achter elkaar te scoren.

Weg voorsprong voor de thuisploeg. BASE/SVT pakten de draad weer snel op en scoorden diverse keren achter elkaar. Pas na 4 minuten lukte het Pluto om er met 2 vrije worpen weer een bal in te krijgen. De eerste periode was met 16-10 voor de combinatie uit Twello/Epe. Het tweede kwart startte BASE/SVT echter dramatisch. Pas in de 7de minuut (van de 10) wist Anne Proper te scoren. Pluto had toen al 7 scores gemaakt en stond op voorsprong. Eindstand 2de kwart en eerste helft 19-26 voor Pluto. In de rust werd iedereen door coach Margo weer op scherp gezet en met nieuw elan en meer lucht werd de derde periode gestart. Het spel ging evenwichtig heen en weer. Opvallend is het verschil in de manier van spelen door beide teams. Pluto is sneller op de voeten en met de handen. BASE/SVT speelt iets fysieker. De scheidsrechters geven dan ook meer straffen aan BASE/SVT omdat daar te veel fouten worden gemaakt die meer opvallen. Het niet voldoende snel verdedigen op de voeten leidt tot correcties die vaak tot fouten leiden. Pluto speelt dit duidelijker slimmer en maakt wel fouten die echter door de scheidsrechters niet gezien lijken te worden. Aanvallend probeert Base/Twello onvoldoende om onder de ring te scoren. Er gingen dan ook teveel ballen mis. Pluto speelde beter voor de scores onder het bord en kon in dit 3de kwart redelijk mee komen. De eindstand aan het eind van het derde kwart was 32-33. Het was weer spannend geworden. En toen het laatste kwart. Pluto zette meer druk op de bal en de BASE/SVT dames leken het daar moeilijk mee te hebben (of is het de conditie?). Pluto wist dan ook het 4de kwart te winnen en daarmee de wedstrijd naar zich toe te trekken. Eindstand 39-47. Topscores: Doreen Stobbe 19 punt, Anne Proper 13 punt. Scheidsrechters: Robin Haak, Jasper de Graaf.