Prima start competitie Boerenhofstede

Wilp- Het 1ste damesteam van TV de Boerehostee uitkomend in de Eredivisie van de KNLTB heeft haar eerste wedstrijd tegen de dames uit Veenendaal verloren. Al na de singles bleek dat het een lastige middag zou worden. Door nog te weinig trainingsuren, verloren zowel Sandra de Bruin alsook Martine Mulder hun singlepartij. Nicole Teunissen kon heel lang meegaan met haar tegenstandster maar moest met 7-5 7-5 toch uiteindelijk haar meerdere erkennen.

Hanneke Duhne won wel haar partij, zodat er een 3-1 achterstand op het bord stond na de singles. De beide resterende dubbels waren tot het eind spannend maar gingen toch in 3 sets verloren zodat er op het eind van de dag een 5-1 nederlaag genoteerd stond. Komend weekend zijn de dames vrij en ze hopen over 2 weken met meer trainingsuren beter voor de dag te komen tegen het 1e damesteam uit Soest.
Herenteam
Het 1ste herenteam van De Boerehofstee mocht meteen op bezoek bij de kampioen van de afgelopen 2 jaren in de Eredivisie, Columbae uit Duiven. Er moest opkunstgras worden gespeeld en dat is niet de meest favoriete ondergrond van de heren uit Wilp. Dus een pittig vooruitzicht voor onze 1e wedstrijd. De nieuweling in het team, Eddy Schol, mocht het spits afbijten op de 1e singel. Aangezien hij al een aantal jaren geen wedstrijden had gespeeld, was het even afwachten hoe dat zou gaan verlopen. Hij speelde de eerste set echt briljant en won die met 6-3. Daarna kwam zijn tegenstander er iets beter in en na wat foutjes van Eddy werd die set verloren met 2-6. De derde set werd met echt mooi tennis gewonnen met 7-5. Thom van de Wiel speelde de tweede singel en wist deze in straight sets te winnen met 6-3 7-6. Op zijn geheel typische speelstijl heeft Thom deze wedstrijd binnen “geharkt”. De derde singel werd gespeeld door Michel Bouwmeester en in een matige wedstrijd werd er gewonnen met 6-4 7-5. De vierde singel van Coen Jonker werd een ware slijtageslag. De 1e set werd verloren met 6-3. Daarna probeerde Coen zijn tegenstander te ontregelen door er een mentaal gevecht van te maken en dat lukte aardig. De tweede set werd gewonnen door Coen met 6-3. Vervolgens moest de derde set uitkomst brengen. Dit werd een zenuwslopend “schaakspel” met de nodige sliceballen. Helaas verloor Coen deze set in de tiebreak, 6-7. Tussenstand na de singels 3-1 voorsprong. Al met al meer dan waar op gehoopt werd. De dubbels verliepen vervolgens redelijk naar verwachting. Het eerste dubbel, Ruud van der Plank en Coen Jonker verloren de wedstrijd van hoogstaand niveau met 6-7 en 3-6. De eerste set bood zeker kansen maar die werden helaas niet benut. In de tweede set was de wedstrijd gespeeld en kon het tij niet meer worden gekeerd. Het tweede dubbel van Eddy Schol en Michel Bouwmeester werd gewonnen met 6-2 en 7-5. De eerste set verliep erg vlot. In de tweede set kwamen we met 3-5 achter, maar gelukkig wisten ze zich te herpakken en trokken de set met 7-5 naar zich toe. Einduitslag 4-2 winst voor Boerehofstee en een prima start van onze competitie!