SV Terwolde behaald fraaie zege

Terwolde- Terwolde moest zondag thuis aantreden tegen Go Ahead uit Deventer. Het veld was goed bespeelbaar maar de heren acteurs hadden voornamelijk last van de straffe wind. De wedstrijd stond onder leiding van de heer Wesselink. De thuisclub had de eerste helft het voordeel van de wind en daar maakte het te weinig gebruik van. Toch was de eerste kans van de wedstrijd voor Terwolde maar Martin Eekhuis wist een buitenkansje niet te benutten mede door goed keeperswerk van de Go Ahead goallie.

De gasten hadden een klein veldoverwicht en hadden veruit het meeste balbezit echter dit leidde sporadisch tot scoringskansen.In de 18e minuut moest doelman Dik Nieuwenhuis optreden en hij deed dit met verve. Terwolde was een beetje zoekende en gokte op de counter. Zo kreeg het in de 33e minuut een vrije trap en deze werd goed voor de goal getrokken en Tjardo Meulenbroek scoorde met het hoofd en zette de thuisclub op 1-0. Drie minuten later was er een scrimmage voor de Terwoldse goal en uiteindelijk werd de bal van de lijn gehaald door een Terwoldse verdediger. In de counter die hierop volgende kwam de bal bij Niels Bredenoort en hij poeierde de bal op goal en dit betekende 2-0. De tweede helft werd onvriendelijker en met name de gasten maakten diverse grove overtredingen zonder dat daar kaarten tegenover stonden. Zo werd Niels Bredenoort door zijn directe tegenstander uit de wedstrijd geschopt en diens opvolger Yannick Zeisseink ging ook geblesseerd het veld uit. Terwolde bleef geconcentreerd spelen en een regelrechte stunt kon vandaag uitkomen. Sterker nog goed storend werk van Thomas Leurink leverde de 3-0 op, ditmaal liet Thomas Leurink zich bejubelen. De gasten hadden nog een mogelijkheid maar doelman Dik Nieuwenhuis redde zeer fraai. Terwolde boekte vandaag dus een fraaie zege en deze was toe te schrijven aan een goed en hecht collectief.