SV Twello Basketball

Twello- U-18-1 mocht tegen de koploper laten zien wat ze kunnen. The Valley Bucketeers staan strak bovenaan de competitie, daar wil je van winnen. Twello begon uitstekend. De verdediging man to man functioneerde prima en het scoren leek gemakkelijk. Toen er na de eerste periode 20-19 voorsprong op het bord stond begon Twello in een stunt te geloven. De Bucketeers stelden echter orde op zaken in het 2e kwart.

Tegen een team als de Bucketeers kun je een man niet laten lopen. Even niet opletten of op de verkeerde positie verdedigen kost gewoon twee punten. De rebound, zowel in de aanval als ook in de verdediging liet te wensen over. Positieve uitzondering was Michael Bos, die een puike wedstrijd speelde en wel uit rebounds scoorde. Er werd niet uitgeboxt, waardoor de Bucketeers konden scoren. De verdediging van Twello liet de opkomende Tuncer te veel ruimte. Deze kon te gemakkelijk een 5-out play starten of een drive door de bucket scorend afsluiten. Teveel balverlies door slordige passes en niet legitieme schotpogingen. Een doelpoging moet resultaat hebben, wanhoopsschoten leiden tot scoringskansen bij de tegenstander. Ruststand 32-39.
Na de rust begon Twello weer goed. De achterstand werd ingelopen en er gloorde weer hoop. Er werd hard voor elkaar gewerkt, maar de scores bleven uit. Er werd veel gemist, maar aan de andere kant konden de Bucketeers ook niet overtuigen. 16-19 periodestand en 48-58 op het bord. Twello moest in de laatste periode 10 punten inlopen. De Bucketeers pasten een andere verdediging toe. Twello speelde niet creatief tegen de 3-2 zone. Men probeerde op dezelfde manier te spelen als tegen de man to man. In de verdediging van Twello vielen gaten, de lucht was op. Met een laatste periode 14-21 kwam de eindstand 62-79 op het bord. Een prima wedstrijd aan de Zuiderlaan, spannend voor de toeschouwers op de tribune. Punten: Lesmeister: 23, B. van Coeverden 14, D. van Coeverden & Bos: 8, Ruiter: 4, Jacobs & Kramer 2.