SV Twello boekt belangrijke zege op concurrent Go Ahead

Twello- Zondag kreeg Sv Twello directe concurrent Go Ahead op bezoek. Op het spel staat de derde plaats op de ranglijst welke aan het eind van het seizoen recht geeft op nacompetitie. De eerste minuten was het van beide kanten aftasten, SV Twello dat het met name moet hebben van de solide organisatie, tegen over het opportunistische spel van Go Ahead bracht de eerste 20 minuten weinig spektakel. Na een half uur spelen werd Max Smaal, na een scrimmage in de zestien door de keeper van Go Ahead gevloerd wat in de ogen van alles wat SV Twello een warm hart toedroeg een 100% strafstrop was maar niet door de goed leidende scheidsrechter zo werd gezien.

SV Twello voelde dat er wat te halen viel deze middag maar helaas ging een goede kans van Delano Unaola en een schot van Rick Uninge rakelings langs het doel. Go Ahead dat zich veelal beperkte tot de lange bal vanuit achteren op de twee gevaarlijke spitsen kwam in de 38e minuut gevaarlijk op vanuit de linker kant. SV Twello, die niet resoluut verdedigde werd te kijken gezet wat resulteerde in de 0-1 voor Go Ahead. Na een donder speech in de rust van trainer Martin Berends was het voor iedereen duidelijk dat er deze middag uit een ander vaatje getapt moest worden. Vanaf de aftrap was SV Twello veel feller dan Go Ahead. Amper een paar minuten na de rust tikte Delano Unaola na een bekeken pass van Rick Uninge de verdiende 1-1 in. Niet veel later kreeg Go Ahead een uitgelezen kans om opnieuw via een corner op voorsprong te komen maar de spits kopte de bal binnenkant paal in de handen van de goed keepende Jay Koster. SV Twello bleef daarna de bovenliggende partij, na goed doorzetten van de Max Smaal kreeg uitblinker Delano Unaola de bal vrij voor de keeper van Go Ahead na een eerste goede redding kon Delano Unaola alsnog de 2-1 inkoppen. In het vervolg van de 2e helft kreeg SV Twello meerdere 100% kansen, helaas lukte het Nicky Eekhuis, Yannick Gorter en Rick Uninge niet te scoren, oog in oog met de keeper van Go Ahead. Ook een goed geplaatst schot van Jarno Vriezekolk pakte hij onderuit de hoek. Door deze stand bleef het spannend maar mede door het zeer goed verdedigen van Martin Keen en Berry van der Scheer hield SV Twello de voorsprong vast en won het verdiend voor de 2e keer dit seizoen van Go Ahead. Details