SV Twello wint op de valreep van V en L

Twello- Op een zonovergoten zondagmiddag ging SV Twello op bezoek bij V en L. Beide ploegen moesten winnen om nog zicht te houden op een eventuele deelname in de nacompetitie. Al in de 5e minuut kreeg SV Twello een domper te verwerken, door het uitvallen met een blessure van Jarno Vriezekolk.

Zijn vervanger Berry v.d. Scheer nam de verdedigende taken echter uitstekend over. In de 12e minuut kreeg SV Twello een vrije trap op ruim 20 meter van het doel. Yannick Gorter plaatste de bal in de linkerbovenhoek, maar de keeper van V en L redde bekwaam. Vervolgens kreeg SV Twello in de 17e minuut een goede mogelijkheid de score te openen. Rick Uninge zette Nicky Eekhuis alleen voor de keeper. Deze had opnieuw een goede redding op het schot van Nicky. V en L zette in de eerste helft hier weinig tegenover. Er volgden nog een aantal doelpogingen van SV Twello, maar de rust werd bereikt met 0-0.
In de tweede helft beet V en L feller van zich af, zonder dat dit in eerste instantie tot echte kansen leidden. In de 68e minuut brak Rick Uninge de ban voor SV Twello door goed door te zetten tegen een aantal verdedigers van V en L. Dit resulteerde in de 0-1 voorsprong. V en L werd hierdoor gedwongen de verdedigende instelling te verlaten en op zoek te gaan naar de gelijkmaker. In deze fase wankelde SV Twello en werd het spel van hun kant onzorgvuldiger. In de 87e minuut kreeg V en L loon naar werken en scoorde de 1-1. Het leek erop dat dit ook de eindstand zou worden, maar daar dacht Nicky Eekhuis anders over. In de 92e minuut verraste hij de keeper van V en L met een geplaatst afstandsschot, 1-2. Door deze overwinning blijft SV Twello in de race voor nacompetitie. Een en ander zal deze week moeten blijken. Houd onze website www.svtwello.nl in de gaten voor nadere informatie.