Terwolde verslaat Cupa

Terwolde- De Sint is net uit het land en de volgende Voorster derby stond alweer gepland. Terwolde nam het zondag op tegen Cupa. De thuisclub kreeg onverwachts een zware tegenvaller te verwerken want Rick Bredenoort viel uit tijdens de warming up. Coach Jeroen Veldwijk moest daarom een onverwachte wijziging doen in zijn opstelling. Zo ging Thomas Leurink terug van de aanval naar de verdediging en nam Mitchel de Groot de vrijgekomen plek in de aanval over.

Terwolde begon daarom onwennig aan de wedstrijd maar gaandeweg de wedstrijd werd het sterker en brutaler. Toch was het Cupa die snel de leiding nam na een misverstand in de Terwoldse defensie 0-1. Cupa was op dat moment de bovenliggende partij en was het aan doelman Nieuwenhuis te danken dat de stand slechts 0-1 was want Dick redde fraai in de 14e minuut. De eerste grote kans voor Terwolde was pas in de 24e minuut maar de Cupa keeper was heer en meester over de bal. Tien minuten later was het dan eindelijk raak voor Terwolde 1-1 want Niels Bredenoort scoorde fraai na een prima assist van Lars vd Breemen. De tweede helft begon spectaculair want de Terwoldse penaltykiller Dick Nieuwenhuis stopte wederom een strafschop. Hier kan Oranjedoelman Cillessen nog veel van leren.
Terwolde kwam in de 52e minuut bijna op voorsprong maar de inzet van uitblinker Mitchel de Groot werd van de doellijn gehaald. Terwolde kreeg in de 57e minuut loon naar werken want het scoorde uit een corner via Edwin Dommerholt de 2-1. Beide teams kregen kansen maar de stand veranderde nog niet. In de 86e minuut kwam de thuisclub op 3-1 dankzij Niels Bredenoort na een assist van Mitchel de Groot. De wedstrijd was daarmee beslist in Terwolds voordeel. Toch kwamen de gasten nog terug tot 3—2 maar de overwinning kwam niet meer in gevaar zodat Terwolde drie punten rijker is.